Падна рекордът за най-скъпо продадено уиски в Турция. Събитието стана

...
Падна рекордът за най-скъпо продадено уиски в Турция. Събитието стана
Коментари Харесай

Китаец плати половин милион евро за бутилка уиски

Падна върхът за най-скъпо продадено уиски в Турция. Събитието стана на летище Истанбул този уикенд. Специално 55-годишно японско уиски бе закупено от китайски клиент за 488 000 евро. Мъжът платил 7 милиона 889 886 турски лири на магазина по обменния курс за деня.

На интернет уеб страницата на магазина, който се намира на летище Истанбул, бе проведен онлайн спонтанен търг. Клиентите били поканени да наддават, с цел да станат притежатели на неповторимото пиво. Бутилката получила най-високата цена измежду осем клиенти.

В света има единствено 200 такива бутилки, една от които е била изложена в безмитния магазин на Unifree в Истанбул от декември. Това е най-отлежалото уиски, създавано в миналото.

Компанията Suntory, която създава уискито, пусна в началото 100 бутилки от своето 55-годишно уиски в чест на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Спонсор на компанията е лотарийна компания в Япония. Останалите 100 бутилки от партидата от 200 бутилки бяха дадена на разнообразни летища по света.

Бутилирано от най-старите бъчви на компанията, 55-годишното малцово уиски се продава в кутия, направена по поръчка, от японски дъб Мизунара и покрита с лак Суруга. Издълбаните върху кристалната бутилка числа " 55 " са покрити със златен прахуляк. Гърлото на бутилката е увито в ръчно направена хартия Ешизен уаши и вързано с плетена обичайната нишка Кио-кумихимо от Киото.

Според информацията от компанията усетът е " с мирис на алое вера - леко блудкав, с мирис на зрели плодове, както и стипчив дъбов привкус.”

Същото уиски се продава и в безмитен магазин на летище Шипол в Амстердам, като към този момент са подадени 19 предложения за търга, който ще завърши на 2 февруари, а цената е достигнала 681 хиляди евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР