Падащата рубла съживи неприятните спомени от финансовата нестабилност от 90-те

...
Падащата рубла съживи неприятните спомени от финансовата нестабилност от 90-те
Коментари Харесай

Изкупиха тонове храна в Русия, cлoжиxa лимит нa пpoдaжбитe

Падащата рубла съживи неприятните мемоари от финансовата неустойчивост от 90-те години на предишния век, когато милиони руснаци усетиха, че спестяванията им се изпаряват под натиска на обезценяващата се валута и растящата инфлация, пише money.bg.

Търговците на дребно в Русия бяха принудени да лимитират продажбите на съществени хранителни артикули, с цел да пресекат спекулата на черния пазар.

Министерството на търговията и промишлеността заяви, че е имало случаи, при които хранителни артикули от първа нужда са били закупени " в размер, явно по-голям от нужното за персонална консумация (до няколко тона) за следваща препродажба ".

Търговските организации, представляващи търговците на дребно, предложиха на търговците на дребно да им бъде позволено да лимитират размера на съответни артикули, продавани на физически лица когато и да е, се споделя в изказването на министерството, представено от The Woscow Times.

Основните артикули, чиито цени подлежат на държавен надзор, включват самун, ориз, брашно, яйца и определени меса и млечни артикули.

Около 250 компании са напуснали Русия или са прекратили активността си в страната, откогато президентът Владимир Путин нахлу в Украйна на 24 февруари. Списъкът включва софтуерни колоси като Apple и Microsoft и енергийни компании като BP и Shell, както и редица автомобилни производители и търговски вериги.

Компаниите, които са останали в Русия - като McDonald`s, Starbucks и Coca-Cola - са изправени пред възходящ напън на Запад да се изтеглят от страната, защото известията за смъртни случаи на цивилни и обвиняванията за съветски военни закононарушения в Украйна не престават да се усилват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР