Падането на дрон в защитена зона причини екологичен мини-инцидент(снимка: CC0

...
Падането на дрон в защитена зона причини екологичен мини-инцидент(снимка: CC0
Коментари Харесай

Дрон прогони 3000 морски птици от гнездата им


Падането на дрон в предпазена зона аргументи екологичен мини-инцидент
(снимка: CC0 Public Domain)

Приблизително 3000 морски птици в екологичния резерват Болса Чика в Хънтингтън Бийч, Калифорния, избягаха от гнездата си на 12 май, оставяйки след себе си към 2000 нежизнеспособни яйца.

Според калифорнийския департамент по рибите и дивата природа, птиците са били подплашени, откакто противозаконен дрон се е разрушил на брега, тъкмо в зоната за гнездене.

Напускането на птиците е най-голямото, следено в миналото от учените, работещи в резервата. „ Тук в никакъв случай не сме виждали такова опустошаване. Това беше доста мъчно за мен като управител ”, показа пред Мелиса Льобъл, която ръководи резервата Хънтингтън Бийч.

Изследователите споделят, че злополуката на дрона е била единствено „ черешката на тортата ”, довела до тежкото събитие с напускането на зоната на гнездене. Фактор, оказал се огромен проблем за локалната дива природа, е увеличеният трафик на хора напоследък – поради пандемията най-много.
още по тематиката
Хората, търсещи придвижване навън, идват в резервата, навлизат колоездачи, идват фамилии с кучета, които пък безпокоят локалните животни.

Случаят с дрона обаче ще бъде разследван, тъй като летенето на безпилотни летателни апарати в предпазени зони и резервати за диви животни е неразрешено – точно заради риска да аргументи разстройства. Собственикът ще би трябвало да заплати солени санкции за заниманието си с машината тъкмо в предпазена зона.

Независимо от санкциите, вредата за природата ще е огромна. Въпросната зона на гнездене е една от дребното, останали разполагаем на съответния тип птици – елегантни рибарки. Те трябваше да мътят яйцата си и да останат с дребните си чак до август. Напускането им значи, че цяло едно потомство е унищожено.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР