П овечето британци биха искали следващият крал на Обединеното кралство

...
П овечето британци биха искали следващият крал на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Дейли Мейл: Повечето британци искат принц Уилям за следващ крал

П овечето британци биха желали идващият крал на Обединеното кралство да бъде принц Уилям, внукът на актуалната кралица Елизабет II, а не татко му, престолонаследникът принц Чарлз.

Това демонстрират резултатите от изследване на публичното мнение, извършено от организацията Deltapoll, оповестява "Дейли Мейл ".

38-годишният принц Уилям, трети в листата за заместничество на короната, желаят да видят на трона 47% от интервюираните. За съпоставяне: единствено 27% ще се радват, в случай че Чарлз заеме стане идващ монарх на Обединеното кралство.

Вестникът отбелязва в тази връзка, че резултатът от изследването демонстрира какъв брой е паднала известността на 72-годишния максимален наследник на Нейно Величество, макар всички старания, които принц поставя, с цел да усъвършенства имиджа си през последните 20 години. 18% от участниците в изследването са били "за " премахването на монархията.

Забележително е също по този начин, че във възрастовата група от 18 до 24 години болшинството (23%) желае короната да отиде непосредствено при принц Хари след Елизабет II, която на 21 април навършва 95 години. 36-годишният брат на принц Уилям е шести в линията за заместничество на трона.

В същото време 51% от интервюираните признават, че отводът на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл да извършват отговорностите на старши членове на кралското семейство, преместването в чужбина и скорошно телевизионно изявление. нанася вреди върху английската монархия.

Що се отнася до самата кралица, 41% от участниците в изследването, в което от 31 март до 1 април са взели участие 1 590 души, са сигурни, че тя би трябвало да остане на трона до гибелта си. 21% имат вяра, че Елизабет II, която към този момент е сложила връх за най-дълго ръководство в английската история, би трябвало да съобщи короната на своите наследници.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР