Сделката е за 0,90 ст. на квадратен метър, колкото балатума

...
Сделката е за 0,90 ст. на квадратен метър, колкото балатума
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Кметът на Царево Георги Лапчев продава 720 дка край „Арапя“ и „Оазис“ на цената на балатум – 0,90 ст. на кв./м (СКИЦА)

Сделката е за 0,90 ст. на квадратен метър, колкото балатума в огромните строителни хипермаркети.

Решението на съветниците обаче е спряно от регионалния шеф на Бургас. Според него процедурата е опорочена, защото при гласуването не е била предоставена цялата информация за парцела. Той е предан под аренда за 35 години, т.е. до 2049 година Царево би следвало да получава приходи от него.

Въпреки че решението е спряно, въпросът не е завършен дефинитивно. Действията на регионалния шеф подлежат на правосъдно обжалване.

Колкото квадратен метър балатум

Имотът се намира в местността „ Вертути “ в Царево. Теренът е наоколо до плажовете „ Арапя “ и „ Оазис “. В момента е предназначен за развъждане на лозя и предан под аренда. От съвещанието на общинския съвет на 16 август не излиза наяве каква е повода за продажбата. „ Против “ тогава гласоподават единствено двама от присъстващите – Станислав Добрев и Емил Пейчев.

Пейчев е изтъкнат съперник на кмета Георги Лапчев, който е подкрепян от ГЕРБ и ръководи община Царево от 2011 година до момента, въпреки и самият той да е престъпно проявен.

Пейчев е задържан на 31 октомври 2006-а за обир

Още в деня на пагубното наводняване на 5 септември Пейчев подсети, че неведнъж е подлагал на критика Лапчев за безразборното застрояване в региона и засипване на дерета, които би следвало да поемат придошлите води.

Мотивирайки вота си „ срещу “ продажбата на парцела от 720 дка той декларира, „ че модерните хора търсят съвременни финансирания, а не продават територии, за могат да оцеляват по някакъв метод “.

В отговора на Лапчев няма нищо съответно по проблема с парцела. Вместо това той упреква Пейчев, че плюе родния си град, с цел да стане прочут.

„ Единствени вие сте тези, които хейтите. И под вие, имам поради вас персонално. Защото останалите трима не го вършат. Вие обаче изпитвате доста необичайно, перверзно предпочитание, от това да си плюете в личния град. В предпочитание да придобиете колкото се може повече популярност. Тя обаче е печална “, споделя Лапчев.

След това Пейчев подава сигнал до регионалната администрация. Неговата основна рецензия е, че общината се готви да се раздели с парцела на цена, по-ниска от това, което би взела от наема.

„ Лапчев и сие взеха решение да продадат 820 дка общински терен с лозя в местността „ Вертути “ за към 0,90 ст. на кв. метър? Кажи речи по-малко, в сравнение с коства кв. метър балатум.

И това в случай, че за 721 дек. от тези 820 дек. има контракт за наем за 35 години, против който общината ще получи 1.5 млн. лв.. А нашите търгаши желаеха да продадат лозята за 800 – 900 000 лева “, написа той във фейсбук.

Борецът за правдивост, обаче, се оказа нарушител. Бизнесменът Емил Георгиев Пейчев от „ Продължаваме промяната “ е известен в родния си край, само че не с каузи в интерес на обществото, а като лице, представляващо социална заплаха.

Пейчев има компания за климатици, по-голямата част от времето си прекарва в Бургас, само че добре различим е и в прилежащата на Царево община – Приморско.

Граждани от там припомниха, че в осведомителния фонд на Министерство на вътрешните работи се пази негова престъпна регистрация.

Проверка откри, че Пейчев е бил задържан и притеглен като обвинен за осъществяване на съзнателно закононарушение от общ темперамент. Представлявал е заплаха за публичната сигурност и при задържането му е бил фотографиран под номер 339 в РПУ-Приморско, снети са му и дактилоскопски отпечатъци.

Паметливи поданици на Царево си спомнят за осъществен обир над техен съгражданин, който към този момент от години живее и работи в Англия.

Срещу портрет на Емил Георгиев Пейчев в формалния уебсайт на ОбС-Царево написа, че е приключил Варненския свободен университет „ Черноризец смел “, компетентност „ ППООР “, има частен бизнес, фамилен, с две деца и че е общински консултант от Движение „ Гергьовден “.

„ Това е единственият човек в историята на „ Гергьовден “, за който е взето политическо решение на Изпълнителен съвет, че се разграничаваме и че е свалено доверието от него “, съобщи доайенът на Гергьовци Любен Дилов-син, който недоумява за какво подвеждащата жителите информация за принадлежност на Пейчев към Движението продължава да е настояща.

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР