П арламентът гласува в пленарна зала проект за решение, с

...
П арламентът гласува в пленарна зала проект за решение, с
Коментари Харесай

Депутатите гласуват оттеглянето на Пламен Николов

П арламентът гласоподава в пленарна зала план за решение, с което да одобри отхвърли на претендента за министър-председател Пламен Николов , който отдръпна желанието си да бъде номиниран за поста.

Това беше решено в сряда на ексклузивен Председателски съвет на Народното събрание.

„ Спрете да обвинявате нас, ние не сме проблем, ние сме решението. Но това очевидно ще се случи на идващите избори”, съобщи Ивайло Вълчев и уточни, че ПГ на „ Има подобен народ” ще излезе от пленарната зала, с цел да „ не взе участие в този фарс”.

„ Едва ли има жител, който да не видя какво се случи при договарянията. Едва ли има жител, който да не помни, че ние декларирахме, че няма да предложим кабинет, в случай че нямаме поддръжката на „ Демократична България” и „ Изправи се БГ! Ние идваме”. Тъй като те не ни поддържаха и го обявиха обществено, ние направихме това, което казахме. Не разбираме кое не е ясно и какъв е проблемът”, уточни той.

Защо се вършиме, че не разбирате, че с отказването на Николов, на практика мандатът не е изпълнен? Защо сте се вторачили в „ Има подобен народ”, откакто имате 3/4 от Народното събрание и всички сте дружно. Вашето минало го потвърждава. Едва ли помните толкоз малко. Българска социалистическа партия бяха с Движение за права и свободи, Манолова беше от Българска социалистическа партия и беше дружно с Движение за права и свободи, Татяна Дончева също. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов. Подкрепата на Движение за права и свободи беше обществена загадка, те гласоподаваха толкоз закони дружно, че на практика бяха в коалиция. Всичко това са обстоятелства, а държанието ви е, че това не се е случвало. Изумително”, сподели още Вълчев.

„ Налице е проблем в конституционната процедура. Той беше основан от Има Такъв Народ. Той беше основан не тъй като има значими аргументи, които да наложат това, а тъй като в главите на тези хора има единствено сюжети. Държавата не е сюжет и знаци, а процедури, актове и правни последствия ". Това съобщи от трибуната на Народното събрание Татяна Дончева от „ Изправи се БГ! Ние идваме “.

„ Смятам за демонстрация на изключителна детинщена и инфантилност през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание през целия ден да сформира акта, който през днешния ден прочете господин Хаджигенов, а тази заран на председателки съвет да каже, че няма да го подпише”, сподели още Дончева.

На влизане в в Народното събрание тази заран ръководителят на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме " Мая Манолова съобщи:

"Смятам, че към момента има мостове, които не са изгорени и че не всичко е изгубено. Нормален политически диалог без диктат и без практикуване на мощ и дебелоглав би довело до едно позитивно решение ".



"Министрите би трябвало да извършат смяната, която хората от площадите чакаха. Ясно сме показали аргументите поради които няма да подкрепим предлагането на Има Такъв Народ. Днес е значимо диалогът да бъде ориентиран към бъдещето. Затова ще представим пътна карта за осъществяване на третия мандат ", посочи Манолова, представена от

По думите й той няма по какъв начин да бъде осъществен, в случай че няма съгласие сред Има Такъв Народ, Демократична България, Българска социалистическа партия и „ Изправи се БГ! Ние идваме! ".

"Има една велика мисъл на един американски президент: "Великите мозъци разискват хрумвания, глупавите – хора ". Ето това реализираха ", разяснява по-рано през днешния ден от своя страна Пламен Данаилов от "Има подобен народ ".

Според него обстановката е патова, а отговорните за нея са партиите, с които от Има Такъв Народ водиха договаряния, тъй като са почнали да разискват хора.

"С кого ще подпишат съглашение – има четири партии, евентуални носители на третия мандат. Попитайте всеки един с кого ще подпише съглашение и какво ще съдържа то. Нека забележим какво ще предложат и кои политически сили ще го създадат ", съобщи Данаилов.

Той е на мнение, че чисто математически така наречен партии на статуквото могат да вземат ръководството в ръце.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР