Оздравителна програма за българските железници ще бъде обявена на 18

...
Оздравителна програма за българските железници ще бъде обявена на 18
Коментари Харесай

Преструктурират БДЖ, обещават видими резултати до половин година

Оздравителна стратегия за българските железници ще бъде оповестена на 18 февруари, тя планува повсеместен проект за нов мениджмънт на жп превоза, измененията ще бъдат забележими до шест месеца, съобщи БГНЕС.

Предвижда се вливане на БДЖ „ Пътнически транспорти “ и БДЖ „ Товарни транспорти “ в БДЖ Холдинг, като по този метод ще се сътвори национална компания БДЖ ЕАД “, заяви заместник-министърът на превоза и известията Илия Илиев.

Новата конструкция на БДЖ ще е по-ефективна в сходство с размера на пазара. С нея ще се отстранят съществени организационни недостатъци, които ще оказват помощ да се преодолее технологическата назадничавост на БДЖ. С тази промяна ще бъдат отстранени административни звена, които гълтам огромни разноски. Ще се сътвори добра база за развиване на транспортите и финансова непоклатимост, безапелационен е Илиев.

Важен детайл от преструктурирането е инвестицията в човешки капитал, подобряването на изискванията на труд и образование на личния състав. С новата конструкция ще се улесни възобновяване на железопътните системи със прилежащите страни, както и консолидираното на градската подвижност с европейската транспортна система.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР