Оздравели от коронавирус пациенти в Белгия и Нидерландия са се

...
Оздравели от коронавирус пациенти в Белгия и Нидерландия са се
Коментари Харесай

Повторното заразяване с COVID-19 вече е доказано

Оздравели от ковид пациенти в Белгия и Нидерландия са се заразили наново. За подобен случай оповестяват и от Хонконг.
В Нидерландия наново инфектираният е възрастен пациент със слаба имунна система. В Белгия пациентката се е разболяла още веднъж след три месеца. Тя демонстрира леки признаци. При първото си възпаление дамата е не е развила задоволително антитела, с цел да предотврати повторното заболяване, изяснява белгийският вирусолог Марк Ван Ранст, учител в Льовенския католически университет. Ранст показва, че към момента няма данни какъв брой души могат да се заразят наново няколко месеца откакто към този момент са прекарали COVID-19. "Това не са положителни вести ", акцентира той, написа Дойче веле.
В началото на седмицата в Хонконг също имаше сходен случай. 33-годишен компютърен експерт даде позитивен резултат за ковид, въпреки към този момент да бе изкарал болестта през април. Мъжът се заразил при пътешестване в Испания, не показал признаци.
Според лекарите не може да се приказва за наново "избухване " на първата зараза, защото вирусът Sars-CoV-2, открит у тримата пациенти, е генетично изменен. Според Изабела Екерле, началник на Центъра за вирусни болести в Женевския университет, новите инфекции не са изненадващи. "От други респираторни вируси знаем, че те съумяват да надхитрят имунната ни система и могат да ни заразят още веднъж и още веднъж. " Джон Цийбур, вирусолог от университета в Гисен, добавя: "Известно е, че имунитетът в региона на носа и гърлото не е изключително дълготраен ".
Институтът "Роберт Кох " регистрира 1576 нови позитивни проби за Ковид-19 в Германия за последното денонощие. Според специалистите от института, повече от 40 % от новозаразените във Федералната република са били инфектирани в чужбина. Най-честите инкубатори на заболяването са Косово, Босна и Херцеговина, Турция, Хърватия и България, означават от "Роберт Кох ". Същевременно специалистите не крият, че завръщащите се от пътувания се тестват доста по-често от останалата част от популацията, тъй че данните не са безусловно показателни.
Междувременно немските управляващи покачиха равнището на риск при пътешестване до Париж и елементи от Лазурния бряг. Пристигащите от тези райони на Франция ще би трябвало да се подлагат на наложително тестване и карантина при завръщането си в Германия. От осми август Германия подлага на наложително тестване за ковид идващите от рискови територии, в които се регистрират съществени равнища на разпространяване на Ковид-19. Изследванията се правят директно след идването в страната и са безвъзмездни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР