Ойт Танак покани бившия си съотборник и 8-кратен световен шампион

...
Ойт Танак покани бившия си съотборник и 8-кратен световен шампион
Коментари Харесай

Танак покани Ожие в битката за титлата

Ойт Танак предложения някогашния си съотборник и 8-кратен международен първенец Себастиен Ожие да кара допълнително ралита от WRC този сезон и да взе участие пълноценно в борбата за купата. Ожие е отпред в класирането с две победи от два старта в първите три ралита. Но към този момент се знае, че Ожие ще започва и в Хърватия този месец, само че не и каква ще е програмата му по-късно, като шефът на Тойота Яри-Мати Латвала изясни, че ангажимента му с французина е 7 надпревари.

“Честно казано, не мога да кажа, че Себ си е тръгвал от международния шампионат - изясни Танак присъединяване на Ожие в пет от последните шест ралита в края на 2022 и началото на 2023. - Той взе участие в съвсем всички надпревари от края на предишния сезон насам. Да, може би беше мъдро от негова страна да пропусне “Швеция ”, с цел да има по-добра стартова позиция в Мексико. За мен, в случай че той ще остане в шампионата, това ще е най-хубавото за спорта. Ще се веселя да кара и той за купата и също по този начин да чисти пътя за нас в някои ралита. ”

Но Ожие изясни, че към този момент няма смяна в проектите му за стеснен сезон и тази година.
 Латвала: Чакам Ожие да си изиска още ралита Латвала: Чакам Ожие да си изиска още ралита
“Работя с отбора, с цел да изберем най-хубавите ралита за мен и за тях - изясни Ожие. - Участвам, с цел да се развличам и да осигуря на отбора колкото се може повече точки. Това не се е трансформирало. ”
 Хюндай: Ожие се бори за международната купа Хюндай: Ожие се бори за международната титла
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР