Овцевъди и козевъди очакват да получат повече от очакваните средства

...
Овцевъди и козевъди очакват да получат повече от очакваните средства
Коментари Харесай

Овцевъди и козевъди очакват извънредно по 100 лв. на животно

Овцевъди и козевъди чакат да получат повече от предстоящите средства след актуализацита на бюджета, с която се одобриха допълнители 300 млн. лева за поддръжка на земеделските производители, оповестява Agrozona.bg.

Очакваме сред 90 и 100 лева на глава дребно преживно животно (ДПЖ) по изключителната помощ след актуализация на бюджета, показа в профила си в обществените мрежи Симеон Караколев, ръководител на Асоциацията на овцевъдите и козевъдите.

Все още няма информация по кое време ще бъде отворен приемът и с какво ще е обвързано подпомагането.

„ Информацията ни все още е, че ще се кандидатства на база броя животни през тази година, а не както беше до момента за броя животни през миналата година “, добавя Караколев.

По-рано през днешния ден, на конференция, министъра на земеделието показа, че на 21-ви юли следва осъществяване на съвещателен съвет по отглеждането на животни. По време на съвещанието ще бъдат разисквани забележките на Европейска комисия по Стратегическия проект на България. Възможно е по верме на срещата производителите да получат повече информация за спомагателните средства след актуализацията на бюджета и детайлности за схемата.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР