Овладяна е напрежението в италианския град Мондрагоне, Южна Италия, където

...
Овладяна е напрежението в италианския град Мондрагоне, Южна Италия, където
Коментари Харесай

Овладяха напрежението между българи и италианци в Мондрагоне

Овладяна е напрежението в италианския град Мондрагоне, Южна Италия, където избухна огнище на ковид в жилищни блокове, населявани най-вече от сезонни служащи от България. Губернаторът на област Кампания Винченцо Де Лука разгласи, че те остават под 15-дневна карантина, съобщи БНР.
Армията изпрати 50 военни, които да въдворяват ред в региона, откакто локални поданици се събраха към блоковете и хвърляха камъни и драскаха коли с крясъци, че Мондрагоне е техен. „ Страх ни е от тях, децата също се опасяват, за какво им дават тези жилища чартърен “, съобщи един от недоволните локални поданици.
Полицията разпръсна протестиращите и сътвори пропускателни пунктове. Губернаторът на Кампания заяви, че националната работа за гражданска отбрана ще доставя храна на близо 700-те жители, а жилищният комплекс ще е под " строга изолираност ".
Германският канцлер Ангела Меркел разяснява сходната обстановка в градовете Гютерсло и Варендорф - също огнища на ковид, където доста български служащи са сложени под карантина. " Проявите на дискриминация и обидите към тях са безусловно неприемливи ", съобщи представител на Меркел. След като в провинция Северен Рейн-Вестфалия беше върната карантината поради огнището в най-голямата касапница в Европа, стартира всеобщо тестване на популацията. От 1665 теста измежду жителите на Гютерсло, където се намира кланицата, единствено трима души са дали позитивна проба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР