Овладяха един от най-големите горски пожари във Франция за тази

...
Овладяха един от най-големите горски пожари във Франция за тази
Коментари Харесай

Овладяха един от най-големите горски пожари във Франция

Овладяха един от най-големите горски пожари във Франция за тази година, откакто над 500 пожарникари се бориха с огъня в продължение на два дни в департамента Од покрай Тулуза, заяви Агенция Франс Прес.

"Разпространението на огъня е спряно, надяваме се да бъде изцяло сподавен тази нощ ", сподели полковник Ерик Фелтен от противопожарната работа на Од.

Пожарникарите обявиха, че им е оказал помощ слаб дъжд, както и ветровете, които са били по-слаби от плануваните от синоптиците. Префектът Од Ален Тирион акцентира, че в гасенето са взели участие пет противопожарни самолета.

Около 2200 декара иглолистна гора бяха унищожени след експлоадирането на пожара в сряда в хълмовете на департамента Од, на към 100 километра югоизточно от Тулуза.

Няма известия за жертви и потърпевши. Няма и изгорели постройки, макар че 22-ма души са евакуирани в село Вал де Дон.
"Пожарникарите съумяха да спрат пламъците да не доближат до къщите, само че цялата околна растителност беше унищожена. Трябваше да евакуираме конете и магаретата ", сподели Кристиан Лакубе, кмет на село Вал де Дон.

Причината за експлоадирането на пожара към момента не е известна, само че е почнало следствие.

Властите бяха предизвестили, че се чака извънредно изсъхнало време в огромна част от Южна Франция след седмици суша и рекордни високи температури.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР