Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря във врачанското село

...
Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря във врачанското село
Коментари Харесай

Овдовял баща ходи на работа по строежи с тежко болната си дъщеря

Овдовял татко отглежда самичък тежкоболната си щерка във врачанското село Мраморен. Мъжът се нуждае от средства или строителни материали, с цел да стегне дома си.

Мнозина биха се възхитили на куража и силата на бащата, който се пробва да обезпечи търпим живот на детето си, което е неподвижно и не може да приказва, споделя историята му .

Трагедиите в фамилията на Димитър Димитров са една след друга. Шест месеца, откакто щерка му Дорина пристигнала на бял свят, лекарите установяват детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия. Момичето към този момент е на 13 години, само че не може да върви и съвсем от самото начало лежи.

Преди година умряла майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея. Разказва по какъв начин минават дните им.

" Хигиена ѝ върша, нещо за закуска, в този момент я научих топло мляко с кроасан с шоколад ", уточни Димитров.

 Три пъти в седмицата я води във Враца в център за деца с увреждания.

" Като си я взема с колата, е цялостна с страсти, тъй като е общувала с дечица на нейната възраст, аз тука не мога да ѝ основа тези условия ", описа бащата.

Не може да приказва, само че двамата се схващат добре.

" Усмихва се, всичко схваща, просто не може да отговори. Понякога я виждам по какъв начин се ядосва, желае да взе участие в диалога, само че не може ", сподели през сълзи бащата.

Двамата претърпяват с 1400 лв. - пенсията на Дорина и заплатата на татко ѝ като персонален помощник. Мъжът не се оплаква. Понеже схваща от строителство, от време на време през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си.

По малко стяга и къщата си. Подменил е покрива, пооправил е стаите, само че фантазията му е да си имат вътрешна баня и тоалетна.

Иначе изпълнил последната повеля на жена си и купил на Дорина инвалидна количка. Сега лекарите предлагат корсет и вертикализатор, с цел да може да се изправя, въпреки и за малко.

Димитър споделя, че до момента в който има сили, ще извършва бащиния си дълг, тъй като животът е тестване, което от време на време не разбираш, само че не би трябвало да се отказваш. Моли се до Коледа да успее да стегне най-малко малко банята.

Ако желаете и имате опция да помогнете, Банкова сметка на бащата на Дорина от Малорад е:

BG32UBBS80024051325350

BIC: UBBSBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР БЛАГОЕВ ДИМИТРОВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР