овдигнато еобвинение на 15-годишния сириец, управлявал автобусаи предизвикал катастрофата, довела

...
овдигнато еобвинение на 15-годишния сириец, управлявал автобусаи предизвикал катастрофата, довела
Коментари Харесай

Прокуратурата: Непълнолетен сириец е управлявал автобуса в Бургас

овдигнато еобвинение на 15-годишния сириец, управлявал автобусаи провокирал злополуката, довела до гибелта на двамата служители на реда. Това заяви Соня Петрова от Окръжна прокуратура - Бургас. Случаят е дипломиран като изключително тежък, катопредвиденото наказване е от 3 до 10 години затвор, тъй като се касае за малолетен, изясни тя, представена от.

Разследването твърди, че има премного данни, които потвърждават, чеименно Омар е бил зад кормилото.

Профилът на ДНК експертизата, взета от мястото на произшествието съответствува изрично с ДНК профила на 15-годишния лидер на рейса, обясниха от Окръжното разследване. Това потвърждава, чеименно той е управлявал транспортното средство. Свидетелските показания на мигрантите също го удостоверяват като водач на автобуса.

Обвинения на трима душиса били предявени от Районната прокуратура в морския град, осведоми прокурор Мария Маркова .

Едното от тях е и за малолетния лидер на рейса и на още двама души. Всички те са сирийски жители,като единият от тях е с филантропичен статут, а останалите двама са със статут на непрекъснато пребиваващи. Техните обвинявания са за незаконното подкрепяне за прекосяване на границата на 47 броя непознати жители, които също са сирийци.

Законодателят в този случай е планувал затвор от 1 до 6 години

и санкция от 5 до 25 хиляди лв., изясни още Маркова. Занепълнолетния редукцията обаче е до 3 годининаказание, добави прокурорката.

Постановено езадържане до 72 часа, като след приключването им обвиняването ще изиска от съда непрекъснат арест.

По отношение наостаналите задържани продължава събирането на доказателстваи се чака до края на деня също да им бъдат повдигнати обвинявания.

В рейса е ималомного малолетни, измежду които и дребни деца на 3-4 годинки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР