Овчарят Бейсим Реджеп от село Сърница, който се прочу, след

...
Овчарят Бейсим Реджеп от село Сърница, който се прочу, след
Коментари Харесай

Със скок от 9-ия етаж на болница: Самоуби се овчарят, който избяга от 200 барети и полицаи край Сърница

Овчарят Бейсим Реджеп от село Сърница, който се прочу, откакто през ноември 2021 година съумя да избяга от 200 служители на реда, се е самоубил в пловдивска болница, оповестиха негови близки. По думите им Бейсим бил в лечебното заведение, като компаньон на болен от селото и на 7 март, в 23 часа, скочил от тераса на 9-я етаж, като отворил вратата и се засилил. Те били известени за случилото се на идващия ден и към момента не могат да повярват, че 57-годишният мъж е протегнал ръка на живота си. Хората са обезпокоени, че към този момент 4 дни не им позволяват да приберат натрупа и провеждат заравяне.

На тел. 112 за случая е бил подаден сигнал в 23.30 часа. Образувано е досъдебно произвеждане, а казусът е докладван на прокуратурата, която ще се произнесе дали има данни за закононарушение след аутопсията. Едва по-късно тялото ще бъде предадено на околните.

Овчарят от Сърница се прочу през ноември 2021 година, откакто стрелял със самоделна пушка при междусъседски скандал, продължавал с години и избягал в гората. Издирваха го 200 служители на реда, жандармеристи и барети от СОБТ. В последна сметка той бе хванат от собствен сътрудник пастир в Кърджалийско.

След случая хората в Сърница започнаха подписка в отбрана на Бейсим, който описваха, като безмълвен и мирен. Той получи 2-годишна условна присъда с изпитателен период от 4 година от Районния съд в Кърджали за държане на нелегално оръжие. Съдът в Хасково дефинира 2.5 година условно с 4.6 година изпитателен период за закана за ликвидиране и владение на нелегално оръжие, откакто обвиняването в опит за ликвидиране бе свалено.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР