Отзвук от срещата между българския премиер Бойко Борисов и германския

...
Отзвук от срещата между българския премиер Бойко Борисов и германския
Коментари Харесай

Инджова: След визитата на Меркел, България я чакат висоти

Отзвук от срещата сред българския министър председател Бойко Борисов и немския канцлер Ангела Меркел с най-важните тематики и решения, взети в резиденция Бояна, "Bulgaria ON AIR " разяснява с някогашния длъжностен министър председател (1994-1995) Ренета Инджова.

Визитата на Меркел е един тип инспекция на място дали всичко е тъкмо, макар че още от 11.01 се е схванало, че нещата вървят в съвършена форма, счита Инджова.

"За първи път виждаме посрещане както се отива на среща - мъж с букет цветя и гардове, сложени туктам, което демонстрира, че не се тормозим. Целувките са израз на цялостно съединяване, до момента в който цветята слагат една бариера ", уточни Инджова.

Според някогашния длъжностен министър председател са заложени два основни въпроса от публицистите - единият за скоростта на придвижване в Европейски Съюз, на което по думите ѝ министър председателят Борисов е оповестил, че кохезионните фондове и инфраструктурните планове могат да продължат и след 2020 година

Другият въпрос е за вътрешните проблеми на Меркел в Германия и това, че служебно извършва отговорностите на канцлер, на което, съгласно Инджова, е отговорено извънредно банално, че това е в реда на отговорностите.

България е поставена в ролята да направи среща на върха, на която да докара Ердоган и получава безмълвно единодушие от Меркел, което значи, че страната ни я чакат огромни висоти, уточни още тя.

Тя е на мнение, че за влизане в Шенген ще би трябвало да търсим ден, в който ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е в положително въодушевление. Към това ни тласка цялата неолиберална плеяда.

"Ще има напор от служители, които ще дойдат да гледат нашите достижения в битката с корупцията и ще стартират да ги популяризират. Имах вяра, че извън ще пристигна пробивът в битката с корупцията - в този момент се оказа, че ще изнасяме ноу-хау в тази област ", сподели още Ренета Инджова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР