Отвратителните планове на Тръмп за всеобхватна война срещу имигрантите

...
Съобщава се, че Доналд Тръмп планира репресии срещу имиграцията, които
Коментари Харесай

Съобщава се, че Доналд Тръмп планира репресии срещу имиграцията, които ще направят първия му престой в Белия дом да изглежда кротък.

Axios съобщава, че Тръмп, ако бъде избран през 2024 г., планира да увеличи идеологическите проверки на имигрантите, за да предотврати влизането на „марксисти“, да определи наркокартелите като „незаконни вражески бойци“ и да разшири „забраната за мюсюлмани“ в повече страни.

„За тези, които са страстни за осигуряването на нашата имиграционна система... първите 100 дни от администрацията на Тръмп ще бъдат истинско блаженство – последвани от още четири години на най-ужасното възможно действие“, Стивън Милър, антиимигрантският архитект на първия мандат на Тръмп, каза пред Axios.

Определянето на наркокартелите като „незаконни вражески бойци“ би предоставило правно оправдание на американската армия да ги атакува в Мексико – или поне така си представя Тръмп. Това също така ще повиши значително напрежението между САЩ и Мексико, най-малкото.

Тръмп също така планира да завърши скъпоценната си гранична стена, да издигне опасните плаващи бариери в Рио Гранде, да разположи крайбрежието Гвардията и флотът да създадат морска блокада, за да спрат контрабандистите на наркотици и да прекратят „гражданството по рождение“ за деца, родени в САЩ на имигранти без документи. Тези и други идеи имат по-голям шанс да оцелеят пред съдебните предизвикателства, като се има предвид, че Върховният съд стана още по-консервативен след първия мандат на Тръмп.

Тръмп се надява да използва Закона за извънземните врагове – отдавна забравен раздел от Закони за извънземните и бунтовничество от 1798 г. – за бързо депортиране на членове на банди, контрабандисти и престъпници чрез обявяване на гранична „инвазия“ и определяне на хора от определени страни като „извънземни врагове“. Той също така иска да улесни депортирането на хора и би използвал ФБР, DEA и може би дори Националната гвардия, за да открие имигранти без документи.

Планът на Тръмп би вкарал „хората през системата, лишавайки надлежния процес защита от тях, елиминиране на всякакъв достъп до правни услуги и реално превръщане на това в машина за депортиране от поточна линия“, каза Арън Райхлин-Мелник от Американския имиграционен съвет пред Axios.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР