Отвориха за движение прохода Превала. В село Мугла продължават усилията

...
Отвориха за движение прохода Превала. В село Мугла продължават усилията
Коментари Харесай

Отвориха прохода Превала, село Мугла все още е без ток

Отвориха за придвижване прохода Превала. В село Мугла не престават напъните по възобновяване на електрозахранването, което прекъсна преди 6 дни.
От регионалната администрация на Смолян оповестиха, че походът Превала към този момент е отворен за придвижване. От нощес досега на мястото има нови 20 см снежна завивка.

По информация на зам.-областният шеф на Смолянска област Адриян Петров през последните 18 часа се е работило доста интензивно с фадроми и друга тежка техника, с цел да бъде разчистен проходът от преспите и навяванията.

Пробит е пътят сред Момчиловци и Лъки. Пътят към Обсерваторията в Рожен ще бъде измит през днешния ден за придвижване с високопроходима техника и роторна машина.

Зам.-областният шеф уточни пред бТВ, че все още няма заплаха от преливане на язовири. Няма и нови свлачища. Снеготопенето обаче е реалност и се регистрира повишение на равнищата някои реки – Арда, Черна, реката в Златоград. Всички тези водоеми са под наблюдаване.

В село Мугла, където шести ден няма електричество, не престават напъните по възобновяване на електрозахранването. По думите на Адриян Петров разчистването на пътя също е проблем, защото се намира високо горе в планината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР