Отвориха за движение Прохода на Републиката. Трасето беше затворено за

...
Отвориха за движение Прохода на Републиката. Трасето беше затворено за
Коментари Харесай

Отвориха за движение Прохода на Републиката

Отвориха за придвижване Прохода на Републиката. Трасето беше затворено за ремонт по северния скат на Стара планина преди повече от месец.

Реконструкцията трябваше да завърши до края на октомври, само че поради дъждовен интервал срокът беше продължен с 10 дни.

Машините към този момент са изтеглени от ремонтираното трасе, само че премахването на бариерите се забави. Това провокира недоволството на водачите, защото на никое място на уеб страницата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) не било посочено, че придвижването ще бъде пуснато на обяд.

Десетки заобиколиха през днешния ден бариерата в най-високата точка на прохода и се озоваха на опашка пред междинно контролно-пропусквателен пункт още сутринта.

Ремонтът и обезопасяването на 22-километровия сектор продължи близо месец и половина. Най-сложно се оказа обрушването на рисковите скални скатове, последно главно прочиствани през 2009 година

От Областното пътно увериха, че зимната поддръжка на прохода е обезпечена.

Въпреки че придвижването ще бъде пуснато през днешния ден, предстоят довършителни работи, които няма да затрудняват трафика, твърдят от АПИ.

Към привършване е и ремонтът на близо двукилометровата права, известна като Присовски завои, малко след излизането от прохода в посока Велико Търново.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР