Отвореността към технологиите е една от предпоставките за напредък. Това

...
Отвореността към технологиите е една от предпоставките за напредък. Това
Коментари Харесай

Логистиката в Европа е пред границите на политическите бариери

Отвореността към технологиите е една от предпоставките за прогрес. Това важи към този момент за транспортния бранш в Европа. Но Европейската комисия слага бариери в които основната дума е – забравяне на мотора с вътрешно горене.

В тази конюнктура даже опитни специалисти в сектора измежду спедиторите не знаят по какъв начин и какво да възнамеряват в този момент. Защото значими въпроси остават без отговор. Никой не знае по какъв начин камионът би трябвало да извърши своите от време на време дълги обиколки, които минават през огромно многообразие от направления, без икономичния дизелов мотор. Единственото, което се знае е, че сигурно няма да се работи с чисто електрическо задвижване, в случай че нещо фундаментално не се промени при разширение на инфраструктурата за зареждане.

Политиците не са склонни да се занимават със комплицираните въпроси и характерните проблеми на логистичната промишленост, а напряко слагат бариери които да се харесат на „ зелените “ им гласоподаватели. Европейски Съюз не познава света на новите технологии за мотори с вътрешно горене, където с изключение на напредването на синтетичните горива има и интелигентни хибридни концепции от последно потомство.

Пример в тази посока е технологията e-Power на японския авто производител Nissan, предлагаща композиция от бензинов мотор и електрически мотор. Тя основава чувство за електрическо шофиране без нужда от външно зареждане на батерията. Колелата постоянно се задвижват от електрическия мотор, което е основна разлика по отношение на стандартните хибридни системи. Същото решение се употребява и от Honda.

Но дали такива съвременни транспортни средства ще продължат да бъдат регистрирани от 2035 година нататък, следва да забележим. Политиката на по този начин нареченото „ превръщане на трафика “ се лимитира към този момент до забрани. Отговорни политици приказват мътно и много неангажиращо ги за други възможности и нови оферти, без да ги схващат и без да разкриват съответни хрумвания. С тази щраусова политика във връзка с софтуерното развиване „ обратът “ на трафика се трансформира в рецесия на подвижността с доста неприятни последствия за стопанската система и обществото.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР