Отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров изпрати неправителствената организация

...
Отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров изпрати неправителствената организация
Коментари Харесай

НПО иска от Цацаров да направи нещо, за да има мантинела на опасния път при Своге

Отворено писмо до основния прокурор Сотир Цацаров изпрати неправителствената организация Институт за пътна сигурност, ръководена от някогашния началник на КАТ Богдан Милчев. С писмото НПО-то обръща внимание, че мантинелата на сектора на пътя при Своге, където стана автобусна злополука с 20 жертви, още не е възобновена.
Заради неналичието на мантинела имаше няколко митинга и срещи на поданици на Своге с локалните управляващи и представители на АПИ, само че по този начин и не стана ясно кой е поставил първата мантинела. Ето какво написа института:
" Минаха повече от три месеца от нещастието с двадесет починали край гр. Своге, само че към момента не може да се откри кой би трябвало да възвърне еластичната ограда. Институтът за пътна сигурност, регионалният шеф на София област, медиите, жителите и други институции неведнъж отправяха покана към Агенция „ Пътна Инфраструктура “ и община Своге да обезопасят сектора, само че все още всички се оправдават с това, че има досъдебно произвеждане и е допустимо да се правят следствени дейности на мястото. Експертите на Института считат, че е налице справедлива опция да настъпи тежко ПТП в същия сектор. Категорично считаме, че към сегашния миг няма аргументи еластичната ограда да не бъде възобновена, още повече, че противоречивият сектор беше преасфалтиран ", гласят заключенията на НПО-то.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР