Отвлеченият кораб с двама българи на борда и опитите за

...
Отвлеченият кораб с двама българи на борда и опитите за
Коментари Харесай

Ген. Събев: Занапред може да се наложи международен военен ескорт през Червено море

Отвлеченият транспортен съд с двама българи на борда и опитите за договаряния с похитителите разяснява ген. Съби Събев пред Нова нюз.

Той уточни, че хусите задържат кораби на израелски предприемачи или на борда им има израелски жители, само че в тази ситуация няма израелци, а похитителите оповестиха, че ще се отнасят със арестуваните като „ посетители “.

" Усложнява се прекосяването през Червено море, а оттова е пътят на огромна част от интернационалната търговия, съобщи Събев, и добави, че отсега нататък може да се наложи интернационален боен конвой. За пръв път се употребява хеликоптер, действително това са командоси, добре въоръжени, употребявали са и бързоходни катери ", сподели генералът.

" На този стадий няма по какъв начин са се нападна тази част от Йемен, която се управлява от хусите и ще се търси дипломатическо решение на проблема. Вероятно не става въпрос за пиратска, а за политическа акция в поддръжка на „ Хамас “ ", разясни той и добави, че в случай че обстановката се задълбочи, интернационалната общественост може да вземе по-крути ограничения.

Събев разяснява и изказването на „ Хамас “, че са покрай съглашение за помирение с Израел. Той уточни, че „ Хамас “ са притиснати от израелските сили, търсят алтернатива за отдих, който ще им послужи за прегрупиране, ще договарят, ще се пробват да изнудват.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР