Отвлечените от йеменските хути българи в Червено море са капитанът

...
Отвлечените от йеменските хути българи в Червено море са капитанът
Коментари Харесай

Съпругата на един от отвлечените българи: Ще бъдем отново заедно, ще се върнеш

Отвлечените от йеменските хути българи в Червено море са капитанът и помощник-капитанът на кораба Galaxy Leader – 38-годишният Любомир Чанев и 39-годишният Данаил Веселинов, научи bTV от свои източници.
Прочетете още
„ Установили сме контакт с околните на отвлечените. Те разполагат с цялостната информация и сме им предложили психическа помощ. Работим по решаването на рецесията “, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

В обществените мрежи Събина Веселинова, брачна половинка на помощник-капитана, написа: „ Ти ще се върнеш, ще бъдем още веднъж дружно! Помолете се за хората, които бяха отвлечени на този прокълнат транспортен съд! Чакам те! “



От Министерството на външните работи разясниха случая 24 часа, откакто стана ясно, че има отвлечени българи.

„ Министерство на външните работи работи по изясняването на всички обстоателства по случая в тясна съгласуваност с българските дипломатически представителства в района и с партньорски институции. Министерство на външните работи е в контакт и със фамилиите на двамата български жители – част от екипажа на кораба “, оповестиха от ведомството.

Корабът е регистриран на името на английска компания, която съгласно израелски медии е отчасти благосъстоятелност на израелския магнат Ейбрахам Унгар. Плавателният съд е претрупан с коли е и е плавал от Турция към Индия.

Бившият зам.-ръководител на Съвета за национална сигурност на Израел доктор Шаул Шей изясни каква опасност съставлява шиитската формация за морския трафик в Червено море.

„ 60% от товарите на петрол и газ към Европа минават по този маршрут. Това е и политически ход – бунтовниците споделят на света: ние направляваме тази зона. Предполагам, че може да изискат и откуп за заложниците “, счита израелският специалист по сигурност.

Бунтовниците хути обявиха, че отвлеченият транспортен съд се намира в йеменско пристанище. И заплашиха, че всеки кораб, обвързван с Израел, ще бъде тяхна цел, до момента в който военната интервенция в Ивицата Газа не спре.

Израел упрекна Иран, който поддържа хутите, в обезпечение на отвличането. Техеран изрично отхвърли да има общо със случая.

По информация на Израел на борда има сред 22 и 25 души – моряци от Украйна, България, Филипините и Мексико, написа БТВ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР