Отваряме тефтера с любимите си рецепти и внимателно си записваме

...
Отваряме тефтера с любимите си рецепти и внимателно си записваме
Коментари Харесай

Кифли със зехтин, сирене и ким

Отваряме бележника с обичаните си предписания и деликатно си записваме тази, тъй като е страхотна, а кифлите - неописуемо вкусни

Необходими Продукти

● квас - ½ кубче
● яйца - 2 бр.
● захар - 1 с.л
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● зехтин - 12 с.л.
● сол - 1 ч.л
● брашно - 5 ½ ч.ч.
● сирене - 250 г
● белтъци - 1 бр.
● жълтъци - 1 бр. за намазване и 2 с.л прясно мляко
● ким - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното в купа. Отмерваме 1 ч.ч. от 200 мл прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/2 от кубче прясна квас. Слагаме още и 1 с.л. брашно и щипка захар.

Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Правим кладенче в брашното. Чукваме едно по едно две яйца. Прибавяме 1 ч.л. сол. Отмерваме си зехтина и го прибавяме и него към другите артикули.

След като е шупнала и маята прибавяме и нея вътре. Замесваме тестото. После го прехвърляме на набрашнена маса и продължаваме да месим. Трябва да се получи хубаво, меко тесто.

В купа се натрошаваме сиренето с вилица. Аз използвах меко домашно сирене. Препоръчвам да употребявате твърдо сирене /саламурено/, като го оставите малко да изсъхне в хладилника.

Разбиваме с вилица и един белтък, който сме отделили преди този момент. Жълтъкът ще го използваме за намазване на кифлите. Към жълтъка прибавяме и 2 с.л. прясно мляко. Разбъркваме по настрана двете смеси.

Омесеното тесто го отделяме на страна и го завиваме да втаса на топло за 35 мин. Можем да го завием с кухненска забрадка. След като втаса го разделяме на 2 – 4 елементи. Всяка част разточваме на кръг. Режем триъгълници с нож.

В необятната част на всеки триъгълник слагаме сирене и навиваме. Аз използвах домашно меко сирене. Нареждаме всички кифли. Аз сложих от сместа, навих и по-късно краищата ги извих напред и притиснах.

Оставяме отново да втасат за 30 мин. След като се надуят, ги мажем с разрушения жълтък с прясно мляко. Поръсваме с ким задачите кифли.

Получава се меко пухкаво жълто тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна до подготвеност. Получават се от дозата 2 огромни тави от фурната. Рецептата е от кулинарен блог.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР