Отваря се голяма ниша за Румен Радев и Иван Гешев,

...
Отваря се голяма ниша за Румен Радев и Иван Гешев,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Отваря се голяма ниша за Радев, Гешев и Костадинов

„ Отваря се огромна ниша за Румен Радев и Иван Гешев, а на Костадин Костадинов му излизат всички карти “ , сподели изпълнителният шеф на „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов . Според политолога на локалните избори ще се види дали президентът ще се опита да вкорени мрежата, която основава в годините:

„ Неговата ниша се отваря сред този много атлантически изглеждащ кабинет и много крайния русофилски коренен образ на основната съпротива. Отваря се за необятния български усет, който е доста надалеч от крайности. Той е атлантически, само че прагматично атлантически, европейски, само че по балкански европейски, само че задоволително европейски, с цел да отхвърля авантюризми, като тези на Костадинов. Този уравновесен българин остава леко непредставен при долепянето на Борисов до крайните космополити и либерали. “

По думите му до в този момент Бойко Борисов в бил балансьорът, а в този момент се търси нов и това може да е президентът Румен Радев , само че може и да е Гешев.

„ Това е ниша, в която може да влезе и човек като Иван Гешев, тъй като и той в един миг прозвуча като контратежест и контрасила на внезапния прозападен спринт на Борисов. Не че Гешев не споделя себе си също прозападно и антируски на моменти, само че някак си Гешев, сякаш остава да приказва по-национално, по-патриотично, по-тукашно, на фона на Борисов, който някак си приказва за посолствата, както би споделил Костадинов. Така че и за такива като Гешев има някаква ниша, несъмнено, има ниша и за някакви хора, които няма да са доста радостни от посоката, която процесите в демократичното пространство заеха. Някои хора, които ще кажат, какво вършим с Борисов – има и такива хора, има и такава ниша “, разяснява Първан Симеонов пред „ Фокус “.

Политологът обърна внимание и на партия „ Възраждане “, която съгласно него е в печеливша позиция, само че продължава да прави грешката на радикалността . Той уточни:

„ Изявлението на Костадинов е изрично недопустимо, не може по този начин да се приказва, не трябва и е малко необичайно, че Костадинов, който е добър ценител на българския народен темперамент, дръзвам да настоявам, само че продължава да не си дава сметка, че този народен темперамент се плаши от крайностите. Ние сме българи, ние сме доста крепко стъпили на земята, трезво мислещи изначално скептични и прекомерно недоверчиви към толкоз внезапни придвижвания. Не може да се приказва, че някаква сган би трябвало да бъде ликвидирана. Костадинов си вкарва автогол по този метод. И то тъкмо в печеливша позиция. “

„ Всичките карти му излизат – в случай че тези са дружно зле е, в случай че не са дружно блокаж на страната, отново зле. Скърцането със зъби си търси отдушник, единият отдушник се назовава Костадинов. Той ги е вкарал в двойно губеща позиция, тъй като, в случай че пуснат референдума е допустимо да го изгубят, а в случай че не го пуснат сигурно губят. И навръх този декор да правиш такива непремерени изказвания, и по този начин да се каже, в случай че нещо бие “Възраждане “ това е самото “Възраждане “. Но това е доста дълга и обособена тематика, обвързвана с политическия усет и жанр, може би персонално на самия Костадинов “, акцентира Първан Симеонов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР