Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които нелегално да

...
Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които нелегално да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Прави бяхме за Лавров, не сме виновни за Капитан Андреево

" Оттук нататък ние няма да бъдем тези, които незаконно да пускаме нечии външни министри, единствено тъй като те си мислят, че имат правото. Има си закон и правила. България ще ги следва ", това съобщи министър председателят Кирил Петков пред медиите във връзка осуетения полет на съветския външен министър Сергей Лавров в Сърбия поради отхвърли на България, Северна Македония и Черна гора да отворят въздушното си пространство за самолета на дипломата.

Иначе министър председателят отдели по-голямата част от изказването си на опит да отбрани дейностите на управлението на БАБХ на " КАпитан Андреево ", където към този момент от седмици цариу цялостен безпорядък след отнеманетои на лиценза за фитосанитарен надзор на " Евролаб 2011 ".

“В тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек. Лабораторията за животни нямаше една сламка на пода. С други думи, бяха едни фиктивни лаборатории една огромна част от тях, които бяха там единствено с цел да управляват границата и вноса, кой да влиза и кой да излиза”, изясни той в Садово.

Това изказване обаче е много подозрително, тъй като министър председателят очевидно не е наясно с фактологиятъа. Въпросната лаборатория не прави разбор на артикули от скотски генезис, а единствено изследва пестицидите на влизащите от Турция плодове и зеленчуци. Освен това импорт на животни от южната ни съседка няма от 10 години поради европейски ограничавания. Посоката на придвижване е тъкмо назад - от България към Турция. Така, че няма по какъв начин да има “сламка на пода”.

Освен това всички дейности в лабораторията са се правили по инструкции и надзор на инспектори от държавната БАБХ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР