Отцепилите се депутати от парламентарната група на ИТН в последния

...
Отцепилите се депутати от парламентарната група на ИТН в последния
Коментари Харесай

Отцепниците от ИТН водят преговори с ПП за общо явяване на изборите

Отцепилите се депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ в последния парламент беседват с “Продължаваме промяната” за общо присъединяване на идния предварителен избор през октомври. Новината пристигна от някогашния състезателен министър Радостин Василев, един от шестимата напуснали групировката на Слави Трифонов.

“В момента водим диалози с управлението на “Продължаваме промяната” (ПП). Аз и сътрудниците, които
са част от гражданското придвижване, което е в развой на регистрация и напълно скоро ще бъде реалност, вероятно ще участваме дружно на изборите. Водят се диалози и с Политическа партия, въпреки всичко те имат групови органи на ръководство и там решенията не се вземат еднолично. В идващите дни, когато има нещо дефинитивно, ние ще го обявим дружно с Политическа партия. Възможно е други сътрудници, които са в гражданското придвижване да се появят в листите на ПП”, сподели Василев.

Според него Политическа партия ще завоюват изборите, макар социологическите проучвания, които им отреждат второ място след ГЕРБ. Той сподели, отцепниците от Има Такъв Народ нямат да вършат публична коалиция с Политическа партия, тъй като са поданство придвижване и законът не го разрешава. Ако има поддръжка за Политическа партия, тя ще бъде дадена без съдружно съглашение.

“ИТН е част от политическата история, след множеството изменничества те няма да се появят повече. Доверието към този момент е изгубено. Надявам се да не се появят повече”, разяснява още Радостин Василев.

Разбрал за упоритостите на някогашните си съпартиици, Слави Трифонов разяснява политическата им ориентировка към “Продължаваме промяната” като явен знак, че е бил прав, когато преди месеци съобщи, че отцепниците си потеглят от партията му “заради обещани пари и постове”.

Дългия дефинира информацията, че Радостин Василев ще води листа на Политическа партия в Габрово като “ирония на съдбата”, която пратила “един потвърден изменник и кариерист в града на хумора и сатирата”.



Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР