Оттам уточняват, че ще излязат с позиция по казуса, едва

...
Оттам уточняват, че ще излязат с позиция по казуса, едва
Коментари Харесай

Туристи: Сменят мелнишките калдъръми с павета

Оттам прецизират, че ще излязат с позиция по проблема, едвам откакто изяснят обстоятелствата към него.

До инспекцията се стигна откакто десетки туристи оповестиха пред "Фокус ", че в Мелник е почнало нерегламентирано унищожаване на калдъръмите и заменянето им с павета. Става дума за дясната улица, която се намира около реката, и е с достоверен възрожденски жанр. Работниците, които работят в региона, обяснили активността си с това, че правят активността по разпореждане на кмета на града.

Кметът на Мелник Наско Петев отхвърли да се заменят калдъръмите с павета. В момента се поставяли павета, само че не на калдъръм. Според него калдъръмът е доста надалеч от паветата.
"Павета се сложиха преди 5 години, преди 1 година в региона до хранителния магазин. В момента продължаваме слагането им, само че не на калдъръм, а на пясък “, добави Петев.

Кметът на Община Сандански Кирил Котев също отхвърли за замяна на калдъръмите в града и упрекна опозицията, че популяризира погрешна информация.

„ Там вършим ремонт на настилката, само че не се махат калдъръмите, с цел да се заместят с павета “, сподели Котев.

На въпрос дали компрометираните сектори се заменят с нови павета, той уточни: "Там, където дето липсват и са отнесени от дъждовете - да, попълняме ги “, добави Котев.

Според него цялата настилка в Мелник е за пренареждане. "Миналата година пренаредихме една част, в този момент продължаваме “, съобщи Кирил Котев.

Той добави, че с изключение на ремонт на настилката се прави и възобновяване на подпорната стена на канала, защото предходната година на фестивала „ Златен грозд “ една кола е пропаднала, тъй като се е срутила стената.

"Местните поданици дори упорстваха тези неща да се случат и се радват. Аз не мисля, че информацията, която ви дават е от локални поданици, а са хора от някоя от двете опозиционни партии, които просто излизат със мнение, че са туристи “, акцентира Котев пред "Фокус ".

Мелник е най-малкият град в България, само че едно от най-притегателните места за туристи. Една от аргументите е точно достоверната му възрожденска архитектура. Заради неповторимия му образ градът е разгласен за град-музей и е част от културно-исторически резерват с интернационално значение.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР