Отстраняването на Гешев е дълга битка и не само с

...
Отстраняването на Гешев е дълга битка и не само с
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ПП-ДБ нямат абсолютно никакъв капацитет да променят Конституцията

Отстраняването на Гешев е дълга борба и освен с него, а и с хората, които го измислиха. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия водачът на " Движение 21 ", част от " Левицата " - Татяна Дончева.

" На процедура Гешев беше свален откакто Бойко Борисов го съобщи, без смяна в съотношението на силите това не беше допустимо ", съобщи тя.

По мотив делото " Барселонагейт " Дончева подсети, че законът би трябвало да се ползва еднообразно за всички.

Тя съобщи, че още в интервала 2005-2009 година са почнали политическите диалози за нуждата от смяна в правосъдната система, тъй като не е функционирала дейно - нещо, на което европейските сътрудници са ни обърнали съществено внимание.

“Това се очерта като хронична уязвимост и би трябвало да откри своето решение ”, акцентира Дончева.

Според Дончева ПП-ДБ нямат потенциал за смяна на главата в Конституцията, която се отнася към правосъдната система. Тя прикани импровизациите по тематиката да спрат. 

“Правителството на ПП-ДБ и политическите сили ПП-ДБ нямат безусловно никакъв потенциал нито да измислят страничката с текста, нито да си събират гласовете, с цел да го одобряват, нито да схванат дали би трябвало да има основен прокурор или не. И вместо да се упражняват в импровизации на най-тежки и съществени неща, безусловно е належащо, и ние от " Левицата " държим на това, да се сътвори един орган към ръководителя на Народното събрание или министъра на правораздаването, в който да се събере цялата сериозна юридическа експертиза ", счита тя.

Според нея този орган би трябвало да включва европейските ни съдии - Арабаджиев и Корнезов, основните ни конституционалисти, някогашните и сегашни ръководители на висшите съдилища и депутатите адвокати.

Според Дончева Делян Пеевски има право да е член на конституционната комисия.

" Всяка политическа мощ в Народното събрание има безспорното право категорично да предложи който си желае собствен член за която си желае комисия. Не може Христо Иванов да договаря с Пеевски за каквото и да е друго, а да прави скандал за какво Пеевски е член на конституционната комисия ", съобщи тя.

Според нея ръководещата коалиция е погрешно конструирана и тя " ще потопи " " Демократична България ", изключително ДСБ.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР