Отстраняване на управителния съвет на Фондация Пловдив-2019 заради непрозрачно изразходване

...
Отстраняване на управителния съвет на Фондация Пловдив-2019 заради непрозрачно изразходване
Коментари Харесай

Скандали заради Фондация Пловдив-2019 на извънреден общински съвет

Отстраняване на управителния съвет на Фондация " Пловдив-2019 " поради непрозрачно консумиране на средства и финансиране на противоречиви планове изиска опозицията в локалния парламент на Пловдив на изключителна сесия.

Пловдив

Оставките не бяха признати от болшинството, а докладът за дейностите за последните три месеца, в това число и за откриващото събитие, беше отсрочен за постоянната сесия след три дни. Прокурорската инспекция за разноските по откриването на Европейската столица на културата през януари към момента продължава.

Извънредната сесия беше инициирана от 21 общински съветници от опозицията с гледище за цялостен доклад на разноските на фондацията уредник на плана Европейска столица на културата 2019, както и за оставката на нейния артистичен шеф Светлана Куюмджиева.
Стефан Послийски - общински консултант от " Патриотичен фронт-НФСБ И Вътрешна македонска революционна организация ": Ние желаеме безусловно първичната счетоводна информация и считам че като общински съветници гласувайки такива огромни разпределения на средства имаме право да ги пожелаеме, с цел да забележим защо са изхарчени тези пари.
Артистичният шеф на фондацията не пристигна на сесията, което нагнети в допълнение напрежение. Изпълнителният шеф Кирил Велчев изясни, че за всички разноски се води строга документи.

Мнозинството не одобри докладите на фондацията за две години обратно с претекста, че те към този момент са гласувани. В отговор опозицията изиска оставката на Управителния съвет на фондацията отпред с кмета Иван Тотев.
Дани Каназирева- ръководител на " Съюз за Пловдив ": На Тотев не му прави чест и достойното беше през днешния ден да се отдръпна от фондацията, кавги и провали са факт, колкото и да желаят да го скрият зад лъскави събития.
Кметът съобщи, че наличието на културните планове няма да се дефинира от общинските съветници.
Иван Тотев, кмет на Пловдив: Нещата, за които говорихме на сесията, това бяха доклади, които са били одобрявани по всички правила на приемане на работата на Фондация " Пловдив 2019 ".
Отчетът за последното тримесечие ще се гледа на идната сесия.
 Продължават събитията за откриването на Европейска столица на културата Продължават събитията за откриването на Европейска столица на културата
Пловдив към този момент е европейската столица на културата. Хиляди души от страната и чужбина се събраха нощес в града под тепетата, с цел да видят онлайн официал...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР