Отстраниха прокурора по Барселонагейт от разследването на случая, съобщиха от

...
Отстраниха прокурора по Барселонагейт от разследването на случая, съобщиха от
Коментари Харесай

Отстраниха прокурора по Барселонагейт

Отстраниха прокурора по " Барселонагейт " от следствието на случая, оповестиха от Софийската апелативна прокуратура.

С постановления на Апелативна прокуратура - София са отведени двама прокурори от Софийска градска прокуратура от следените от тях досъдебни производства заради позволени съществени нарушавания. Постановленията са по отношение на формирани дисциплинарни производства по отношение на същите за позволени съществени нарушавания в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства, показват в публично известие от Апелативната прокуратура. По делата са открити нарушавания по член 307, алинея 3, т. 2 от Закона за правосъдната власт – деяние или безучастие, довело до закъснение на досъдебните производства.

На административния началник на Софийска градска прокуратура е указано да се дефинират нови екипи от прокурори на правилото на инцидентния асортимент. След запознаване със събраните досега доказателства те следва да изготвят следствено-календарен проект за идните процесуално-следствени дейности по всяко едно от делата с оглед срочното им привършване.

Във връзка с откритите нарушавания в срочността и ритмичността на осъществените процесуално-следствени дейности следва новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка по отношение на съществуване на учредения за отказ на проверяващите органи по всяко едно от делата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР