Отстраниха от длъжност главният архитект на Варна, информира БНР. Това

...
Отстраниха от длъжност главният архитект на Варна, информира БНР. Това
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност главният архитект на Варна

Отстраниха от служба основният проектант на Варна, осведоми БНР. Това се случи броени дни, откакто кметът на морската столица изиска оставката на Виктор Бузев.

Главният проектант обаче не подава своята оставка. В резултат на това бе формирано дисциплинарно произвеждане, а Бузев бе отхвърлен от служба.

Оставката на основния проектант бе поискана поради опити за незаконосъобразни дейности, които водят до обосновани догатки за зависимости. Пример за това са опитите на основния проектант в прорез с вътрешните правила, мненията на юристите и обществено оповестената в медиите позиция на кмета Иван Портних, да подпише разрешенията за слагане на стотици противозаконни бараки в курорта Златни пясъци.

Други изтъкнати претекстове бяха неналичието на цялостна визия за развиването на града , бездейност във връзка с основни тематики като запазване на монументи на културата, презастрояване в обособени зони, липса на организация при действието на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/, двойни стандарти в работата на ЕСУТ, бездейност във връзка с основни планове като Дупката и превръщането на къщата на Антон Новак в музей.

От общината показват, че без да има право основният проектант е подписал разрешителното за слагане на противозаконните преместваеми обекти към ресторант Хоризонт в сърцето на Морската градина.
 Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на града
Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на града

Като причина той уточни неналичието на цялостна визия за морската столица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР