Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон и четирима бивши регионални

...
Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон и четирима бивши регионални
Коментари Харесай

Пучдемон ще бъде разпитан днес от белгийски съд

Отстраненият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон и четирима някогашни районни министри от неговото държавно управление ще бъдат разпитани през днешния ден следобяд при закрити врата от първоинстанционен съд в Брюксел. Процедурата е обвързвана с издадената от Испания европейска заповед за задържане.

Пучдемон се съобщи на белгийските управляващи на 5 ноември, два дни откакто Испания изиска той да бъде арестуван и върнат в родината си. Същия ден той бе освободен условно, без право да напуща Белгия и със задължението да се явява постоянно на полицейски и правосъдни призовки. Пучдемон има позволение да продължи политическата си активност и да се среща с публицисти.

Местни медии означават, че предстоящото през днешния ден правосъдно решение предстои на обжалване от страна на обвинените и на прокуратурата. Срокът за изговаряне по вероятното обжалване ще бъде 15 дни. Допустимо е следващо обжалване на апелативна инстанция, която ще разполага със период от 30 дни за постановяването на решение.

Определението на апелативната инстанция също може да бъде оспорено и по този начин окончателното решение по настояването на Испания следва да бъде постановено след още 15 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР