Отстраненият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката

...
Отстраненият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместничката
Коментари Харесай

Обрат: Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова остават в ареста

Отстраненият кмет на столичния регион „ Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да излязат под домакински арест . Това реши Специализираният углавен съд.
Спецсъдът пусна под домакински арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова Мотивът е влошеното им здравословно и психическо положение. Специализираната прокуратура обаче стачкува стартирането от ареста
Часове по-късно обаче настъпи поврат – Апелативният съд реши да останат в ареста. Това се случи, откакто Специализираната прокуратура стачкува стартирането от ареста на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. От държавното обвиняване не са съгласни с довода на съда и желаеха да се спре незабавното осъществяване на ограниченията за неотклонение. Апелативният съд го удостовери.
Снимка: btvnovinite.bg

Иванчева и Петрова прекараха 214 дни в ареста и в Сливенския затвор. С обвиняване за желан рушвет от 500 000 евро и получени 70 000 евро.

Разказът на подсъдимите, както и заключенията на движимости лица, че Иванчева и Петрова са в депресивно положение, което се утежнява, че имат нарушена централизация и че желаят да се лекуват у дома, убедиха съдията, че би трябвало да изоставен следствения арест. Решението провокира овации и обятия.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Вече двойна експертиза споделя, че душевен не сме добре. Когато душевен не си добре, ти не можеш да се концентрираш и не можеш да се подготвиш уместно, с цел да можеш да обориш, да се пребориш. Ние ще потвърдим, че не е имало никакво авторство от наша страна и не сме желали никакви пари”, съобщи Десислава Иванчева.

„ Искам да благодаря на правосъдния състав за проявената човечност и че желаят да се съблюдават изискванията за обективен процес”, добави Биляна Петрова.
Снимка: btvnovinite.bg

Иванчева и Петрова не са били на независимост от 17 април, когато бяха арестувани пред Спортната палата при мегаакция на спецпрокуратурата. Делото е към момента първоначално.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР