Отстранената кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева е изгонила

...
Отстранената кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева е изгонила
Коментари Харесай

Марковски: Иванчева е изгонила Ваклин от кабинета си, когато й предложил 70 000 евро подкуп

Отстранената кметица на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева е изгонила строителния бизнесмен Александър Ваклин от кабинета си, откакто той й предложил рушвет от 70 000 евро за напредване на кореспонденция. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Марин Марковски, юрист на подсъдимата за взимане на рушвет. Впоследствие точно Ваклин бе индивидът, подал сигнал за корупция, в резултат на който Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и предшественикът й на поста Петко Дюлгеров бяха арестувани преди година в центъра на София.

Марковски изрично съобщи, че няма доказателства за това, че клиентката му е поискала и е взела рушвет. Защитникът е уверен, че обвиняването ще падне в съда. Според Марковски „ системата е напълно приготвена да ги злепостави ”. Парите, открити в колата на Иванчева при спецакцията, били оставени там от Дюлгеров. Той пък неотдавна се отхвърли от първичните си показания, дадени пред проверяващите.

„ Не е правилно, че са й светнали ръцете. От фосфоресциращото вещество, с което полицията е поръсила банкнотите, тя е имала към устата, по брадата и покрай веждите. Това потвърждава, че Иванчева не е пипала парите ”, сподели още Марковски.

В понеделник би трябвало да бъдат произнесени присъдите по делото. Специализираната прокуратура изиска по 20 години отнемане от независимост за всеки от тримата подсъдими, възбрана за Иванчева и Петрова да заемат публични длъжности и санкция по 20 хиляди лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР