Отстранената кметица на “Младост Десислава Иванчева искала получаването на подкупа

...
Отстранената кметица на “Младост Десислава Иванчева искала получаването на подкупа
Коментари Харесай

Иванчева няколко пъти сменяла мястото за подкупа

Отстранената кметица на “Младост ” Десислава Иванчева желала приемането на подкупа от строителния бизнесмен Александър Ваклин да стане пред постройката на Столичната община. Мястото за срещата обаче било променено в последния миг поради аудиенция на американска делегация там.

Това описа самият Ваклин, който даде показания пред спецсъда. Той изясни, че в края на 2017 година решил да подаде сигнал в ДАНС и спецпрокуратурата против Иванчева за длъжностно закононарушение. Стигнал до решението, откакто негови сътрудници от строителния отрасъл му споделили, че след недоволство в прокуратурата, преписките им били придвижени. Няколко пъти желал срещи с Иванчева, записвал си час в приемното й време, само че тя отказвала и бавела преписката.

Благодарение на контактите си в “Младост ” предприемачът се срещнал с някогашния кмет Петко Дюлгеров и го помолил за подпомагане. Двамата се срещнали в кафене покрай ЦУМ и тогава Дюлгеров оповестил цената на Иванчева и заместничката й Биляна Петрова – 20 евро м/кв. Пред магистратите Ваклин сподели, че бил ужасяващ, само че щял да намерения, а след това се свързал с комисия “Антикорупция ”. Няколко дни по-късно медиаторът Дюлгеров му споделил, че преписката няма да бъде придвижена, без да заплати. По думите на бизнесмена, Дюлгеров му дал концепцията да предложи на Иванчева сумата от 500 000 евро да бъде платена на части.

Пред публицисти Ваклин отхвърли изказванията на Иванчева, че познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Освен това той се оплака, че още не си е получил парите, които дал за акцията и с които бяха арестувани тримата подсъдими.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР