Отстъплението на руските окупационни сили от Херсон бележи още един

...
Отстъплението на руските окупационни сили от Херсон бележи още един
Коментари Харесай

Лондон: Херсон е още един стратегически провал за Кремъл

Отстъплението на съветските окупационни сили от Херсон бележи още един стратегически неуспех за Кремъл, се споделя в изказване на английския министър на защитата Бен Уолъс.

" През февруари Руската федерация не съумя да реализира нито една от главните си цели, като се изключи Херсон. Сега, откакто и той е предаден, елементарните руснаци би трябвало да се запитат: " Защо беше належащо всичко това?, разяснява той.

Уолъс добави, че съветската войска е претърпяла големи загуби вследствие на противозаконното навлизане и е постигнала единствено интернационална изолираност и оскърбление.

" Украйна ще продължи да оказва напън. Обединеното кралство и интернационалната общественост ще продължат да я поддържат, до момента в който обаче изтеглянето на войските е добре пристигнало, никой няма да подценява продължаващата опасност от Руската федерация ", сподели Уолъс.

На 9 ноември Руската федерация разгласи изтеглянето на силите си от десния бряг на Херсонска област, в това число Херсон. На 11 ноември въоръжените сили на Украйна към този момент влязоха в града, а президентът Володимир Зеленски публично разгласи освобождението на Херсон от съветските нашественици.

Съединените щати приветстваха отвоюването на черноморския пристанищен град от Украйна като " изключителна победа ", а освободените поданици пееха украинския народен химн на централния площад на Херсон. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР