Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до

...
Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до
Коментари Харесай

Отстъпката от 25 ст. за горивата остава и след Нова година

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до края на месец януари, заяви пред Нова телевизия министърът на стопанската система Никола Стоянов. След това обаче мярката ще бъде изменена, а използването на помощта ще зависи от приходите, които получаваме.

Хора, чийто приходи са до 1000 лв., ще могат да зареждат гориво с отстъпка. Такава е концепцията на служебното държавно управление. Това ще стане с видоизменянето на мярката за 25-те стотинки. Очаква се обаче измененията да влязат в действие към края на януари. Дотогава всички жители ще имат право на помощта.

Въпреки поръчката, че мярката ще остане в действие до Нова година, от Икономическото министерство взеха решение да я удължат. „ Единствената разлика е, че тя към този момент ще се финансирана не с пари от държавния бюджет, а от свръхпечалбата на „ Лукойл “, изясни Стоянов.

Отстъпката от 25 стотинки ще важи за всички още единствено към месец. След това мярката ще бъде изменена. „ Работата на работната група е мярката да стане обществена, защото до момента тя е за безусловно всички хора, без значение от техните приходи. За момента приказваме за хора с приходи до 1000 лв. ”, разясни министър Стоянов.

Очаква се окончателното решение за удължение на мярката. Междувременно в Народното събрание депутатите одобриха на първо четене по-високи обезщетения при зареждане на гориво. Законопроектът е на ГЕРБ, а в текстовете е записано, че обезщетенията следва да бъдат не 25 ст., както все още, а 1 лева за всеки зареден литър гориво. Идеята е от тази мярка да се възползва и бизнесът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР