Отслабването е вредно. Малко наднормено тегло е много по-добро за

...
Отслабването е вредно. Малко наднормено тегло е много по-добро за
Коментари Харесай

Учени: Отслабването е вредно за здравето

Отслабването е нездравословно. Малко наднормено тегло е доста по-добро за здравето, в случай че човек се храни уравновесено, настояват американски учени, представени от в. " Дейли мейл ".

Изследователите от Калифорнийския университет акцентират, че вредата от наднормено тегло се преувеличава и в действителност цялостните хора в реалност живеят по-дълго.

Тези със затлъстяване пък заплашват повече здравето си, когато натрапчиво се пробват да отслабнат. Обсебеността на обществото от затлъстяването е неефективна и постоянно води до това хората да напълняват още повече, тъй като жадуват за неразрешената храна и преяждат с нея.

По-разумно е, даже и при няколко непотребни кг, менюто да е разнообразно и уравновесено, а спортът и придвижването да са единствено за наслаждение.

Диетолозите основават рекомендациите си на разбор на данните за 350 000 души в Съединени американски щати. Те разгласяват резултатите си в сп. " Nutrition Journal ", като акцентират, че хората с наднормено тегло живеят по-дълго от естественото, по-лесно се оправят с заболявания като диабет вид 2, болести на сърцето и на бъбреците.

Макар и в действителност затлъстяването да усилва заплахата от сърдечносъдови и други болести, учените споделят, че повода не в наднорменото тегло, а в обездвижването и неприятното хранене.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР