Отслабването е труден процес, изискващ стриктна диета и упражнения, които

...
Отслабването е труден процес, изискващ стриктна диета и упражнения, които
Коментари Харесай

5 признака на дефицит на протеини

Отслабването е сложен развой, изискващ прецизна диета и извършения, които да ускорят обмяната на веществата.
Много хора натъртват на плодовете и зеленчуците в устрема да понижат приема на калории и да създадат отслабването още по-бързо. Това крие риск от рисков недостиг на протеини.
Протеините са значими за имунната система, за деленето на клетките, за възобновяване на мускулите, за сила – въобще, за цялостното здраве. Изтощителните тренировки допускат задоволителен банкет на протеини.
Ако диетата ви е бедна на месо, млечни артикули, яйца или сте вегетарианци, а вършиме усилени тренировки, то тогава рискът да страдате от недостиг на протеини в тялото си е висок.
Кои са признаците на дефицит на значими протеини в организма?

1. Губите мускулна маса.
Когато упражнявате, изключително в случай че включвате силови тренировки, би следвало да трупате мускулна маса. Вместо това обаче вие губите мускулите си, слабеете прекомерно, нямате мощ и сила. Това е знак за недостиг на протеини.
За да може мускулът да се храни са му нужни протеини, които при метаболизиране да се разградят до аминокиселини. Те са нужни за построяването на мускула. Когато ги няма, мускулът се свива и понижава размера си доста.

2. Постоянен апетит.
Протеините лишават повече време в обработката им от организма. Ето за какво, в случай че диетата ви е богата на протеини няма да огладнявате толкоз бързо. Ако упражнявате всеки ден и не се храните с потребни протеини, гладът ще ви преследва.
Признаци на недостиг на калий

3. Косопад и кожни раздразнения.
Проблемите, свързани с косата и кожата ви може да са провокирани от непълен банкет на протеини. Набавянето на съответни количества протеин е ефикасен способ за справяне с косопада, чупливостта на ноктите и кожните проблеми.

4. Слабост и липса на сила.
Протеините дават доста сила заради бавния си разпад. Трудно е да се чувствате енергични и мощни, в случай че не консумирате задоволително протеини или ги изключвате от менюто си.

5. Много постоянно се разболявате.
Протеините са извънредно значими за работата на имунната система. Те са основни детайли, изграждащи клетките на имунната система, борещи се с вирусите, инфекциите, възпаленията в организма.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР