Отслабването е процес, който е строго индивидуален, но въпреки това

...
Отслабването е процес, който е строго индивидуален, но въпреки това
Коментари Харесай

С тези супер билки отслабването е лесно като детска игра

Отслабването е развой, който е строго самостоятелен, само че все пак има някои способи, които въздействат добре на всеки, който се пробва да смъкна непотребните килограми. Днес ще ви представим някои супер билки, с помощта на които битката с килограмите ще завърши бързо във ваша изгода.

Предлагаме ви билкови предписания за битка с наднорменото тегло и даже със затлъстяването, предложени от съветския натуропат Анатолий Маловичко. Опитайте, те няма да ви навредят, само че във всички случаи ще са ви от изгода, пишат от zdrave.to. Освен това ще научите за какво би трябвало да сте доста внимателни с хапчетата за намаляване.

1. Чай за събаряне на килограми:
• 15 г кора от зърнастец;
• 15 г елементарна морска трева – Zostera marina;
• 10 г шипкови плодчета, които би трябвало да се смелят;
• 8 г листа от слез; 15 г листа от къпина;
• 15 г листа от малина;
• 10 г връхчета от калуна;
• 7 г листа от коприва;
• 3 г жълт кантарион;
• 2 г бял равнец.

Една чаена лъжичка от сместа се залива с 200 мл гореща вода и престоява 30 минути. Започва се с пиянство по 1 чаша дневно на глътки. След 6 седмици се пие по 1 чаша, 3 пъти дневно, след ястие. След това още веднъж се връщате на дозата – 1 чаша дневно.

2. Смес от 50 г жълт смин, 25 г невен, 15 г лайка, 10 г бял равнец, 20 г жълт кантарион, 10 г мента, 20 г царевична коса, 10 г ленено семе и 20 г шипкови плодчета. Смесвате и смилате в машинката за месо, след което заливате 2 супени лъжици от смляната примес с половин литър гореща вода. Сместа престоява не по-малко от час, само че е най-добре за цялата нощ, държи се в термос. Изпивайте сместа денем на глътки или на 4 приема.

3. Смесете 100 г плодчета от офика, 100 г омела, 75 г липов цвят, 75 г от билката воден пипер и 100 г кора от липа. Залейте 3 супени лъжици от сместа с 3 чаши гореща вода, оставете за през нощта в термоса. Пие се по 150 г, 4 пъти дневно, 1 час преди ястие.

4. Смесете в равни елементи царевична коса, бял равнец, цикория със съцветията и корените, корени от глухарче и култивиран чай. Залейте 2 супени лъжици от сместа с половин литър гореща вода и оставете да престои 30 минути. Изпийте цялото наличие сутринта на 3 приема.

5. Залейте 1 част соеви зърна с 3 елементи винен оцет и оставете за 30 дни на мрачно. След това изсушете зърната във фурната и ги смелете на прахуляк. Приемат се по 2 г, 3 пъти дневно, 30 минути преди ястие. Това средство е доста ефикасно за попречване на затлъстяването.

6. Смесете 50 г семена от копър, 15 г лайка, 15 г съцветия от липа, 20 г съцветия от черен бъз, 20 г мента. Залейте 2 супени лъжици от сместа с 3 чаши гореща вода и оставете да престои 30 минути. Пие се по 1 чаша, 3 пъти дневно, 30 минути преди ястие.

7. За намаление на апетита. Залейте 70 г валерианови корени с 1 литър хладка вода и оставете за през нощта. Пие се по 150 г, 30 минути преди ястие.

8. Отвара от трици: 200 г трици се заливат с 1 литър гореща вода, врат 15 минути и се прецеждат през 4 пласта марля. Пие се по половин до 1 чаша, 3-4 пъти дневно, преди ястие.

9. Препоръчва да се да се пие заран на гладно, 1 час преди ястие царевично масло в продължение на 3 седмици, по-късно сменете с ленено масло.

10. Пийте брезов сок колкото може повече.

11. Залейте 10 г царевична коса с 1 чаша гореща вода и оставете в термоса за 2 часа. Пийте по 1 супена лъжица, 4-5 пъти дневно, преди ястие. Понижава апетита.

12. За попиване на въглехидратите при затлъстяване пийте прахуляк от плодовете на офика или свеж сок от същото растение.

13. Вземете 4 елементи боб на шушулки, 3 елементи корени от пирей, по 2 елементи корени от зърнастец, пача трева, листа от горска ягода и черна боровинка, и по 1 част ламинария и хвощ. Смелете всичко на прахуляк – изначало в машинката за месо, по-късно в кафемелачката и приемайте по 1 чаена лъжичка, 2 пъти дневно, с вода.

14. Залейте 1 супена лъжица култивиран чай с 200 мл гореща вода, сложете да ври 3 минути, след което да престои 40 минути. Пие се по половин чаша, 3-4 пъти дневно, 30 минути преди ястие.

15. Вземете по 10 г корени от зърнастец и кисел бодил, зърна от анасон и кимион, бял равнец, корени от сладник, ламинария и аптечна сяра. Смелете всичко първо в машинката за месо, по-късно в кафемелачката. Приемайте от полученото средство на върха на ножа, 2 пъти дневно, след ястие, като последователно повишавате дозата в продължение на един месец и стигнете до 1 чаена лъжичка на банкет.

16. Смесете в равни елементи черен бъз, лайка, липов цвят, резене на зърна и ментови листа. Залейте 1 супена лъжица от сместа с 2 чаши гореща вода и оставете да престои в термоса за през нощта. Пие се по 1 чаша, 2-3 пъти дневно, 30 минути преди ястие, в продължение на 2-3 месеца.

17. Смесете поравно корени от аир, лечебна комунига, мащерка, мента, листа от къпина, съцветия от лавандула и хвойнови плодчета. Половин кг от тази примес ври 10 минути в 3 литра вода. Отварата се употребява за вана – 30 минути, 2 пъти в седмицата.

18. Смесете 60 г кора от зърнастец, 20 г корени от глухарче, 20 г семена от магданоз, 20 г семена от копър и 20 г мента. Залейте с половин литър гореща вода 2 супени лъжици от сместа, оставете да престои 30 минути, изпийте на сутринта преди ястие, на 2-3 приема.

19. При липса или незадоволително обособяване на стомашен сок за по-лесно мелене на храната: смесете и смелете на прахуляк следните съставки, взети поравно: съцветия от черен бъз, листа от култивиран чай и горчив пелин, корени от аир. Приемайте по половин чаена лъжичка преди ястие, като пийвате вода.

20. Попарете 2 супени лъжици неочистен овес с 1 литър вода и оставете за през нощта, след което прецедете. Пийте от отварата по половин чаша, 3 пъти дневно, 30 минути преди ястие.

21. Смесете 3 г корени от валериана, 5 г бял оман и 5 г бял равнец. Залейте 10 г от тази примес с 200 мл гореща вода, сложете сместа да ври 2-3 минути, след което да престои 1 час. Пие се по 70 г, 3 пъти дневно, 20-30 минути преди ястие.

22. Щипка горчив пелин престоява 10 секунди в 1 чаша гореща вода. Пие се по 1 супена лъжица, 3-4 пъти дневно, 15 -20 минути преди ястие. Ако е доста горчиво, тогава пелинът би трябвало да остане в горещата вода единствено 3 секунди.

23. В продължение на 10 дни пийте свеж ябълков сок – по 2 литра дневно. Други течности не приемайте.

24. Препоръчват се вани по 20 минути с запарка от бял очиболец – 100-200 г изсушена билка на една кофа вода, сместа ври 15 минути, преди да се излее във ваната.

25. Разтоварващи дни. В събота и неделя не приемайте никаква белтъчна храна. В петък или сряда всяка седмица гладувайте, като употребявате единствено билкови предписания, които си изберете.
Ако имате волята да извършите тези предписания и препоръки, единствено след 2-3 месеца ще изчезнат освен килограмите, само че и другите съществени проблеми, свързани със ставите и кръвта.

В битката за намаление на тежестта и постигане на стройна фигура изключително рискови са два фактора: приемът на слабителни средства и използването на таблетки или прахчета за намаляване. При нескончаем банкет те нанасят огромна щета на организма. Към слабителните средства се привиква, също така те отслабват функционалността на някои от вътрешните органи. И не на последно място отмиват микроелемента калий от организма, а дефицитът на калий отслабва бъбречната функционалност. Дори може да докара до бъбречна непълнота, намаляване на мускулатурата, утежняване на умствената активност, а също и развиване на сърдечни болести.

Много внимавайте и с препаратите, които изкуствено намаляват апетита! Повечето от тях съдържат производни на амфетамините, които даже и да отстраняват възприятието на апетит, по едно и също време с това възбуждат централната нервна система. Това води освен до възприятие на безпокойствие и бодърствуване, само че и влияе на вегетативната нервна система, нарушава ритмичната работа на сърцето, провокира нараснало изпотяване, както и трептене.
Яна БОЯДЖИЕВА
Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР