Отслабването е невъзможно без фибри, така че в менюто трябва

...
Отслабването е невъзможно без фибри, така че в менюто трябва
Коментари Харесай

Продукти, без които не можем да отслабнем

Отслабването е невероятно без фибри, тъй че в менюто би трябвало да има доста зеленчуци, споделя диетологът Елена Соломатина за “Вечерная Москва”.

Тя изясни, че диетичните фибри отстраняват мазнините.

За да отслабнем би трябвало да включим в диетата си разнообразни типове зеле, което съдържа тартронова киселина, предотвратяваща превръщането на въглехидратите в непотребни килограми. В същото време дамите, страдащи от болести на щитовидната жлеза, би трябвало да се съветват със своя доктор, защото те могат да напълнеят от зеле.

Важно е да се пият доста течности и да се даде желание на артикули, в които има доста вода, да вземем за пример краставици.

Диетологът предлага също ястия от целина.

Соломатина напомни изгодите от бобовите растения, които намаляват кръвната захар и дават чувство за насищане.

Към храната би трябвало да се прибавят разнообразни подправки: черен и червен пипер, джинджифил. Те съдържат пиперин, капсаицин и джинджерол, които усъвършенстват кръвообращението и покачват телесната температура, подтикват храносмилането и метаболизма.

Подходящи са и зеленчуковите супи – те са нискокалорични и притъпяват възприятието на апетит.

Кафето, чаят и какаото могат да се пият с канела и ванилия, които облекчават желанието за сладкиши, споделя лекарят. Освен това е позволен черен шоколад в дребни количества, показва тя.

“Семената и ядките съдържат доста магнезий, те също по този начин ще оказват помощ да се откажете от сладкото. Кедровите ядки са добри”, цитира изданието Соломатина.

Картофите е най-добре да се употребяват варени и студени, защото в този случай съдържащото се в тях нишесте няма да попречи на отслабването. Ряпата или артишокът можгат да бъдат потребен сурогат на този артикул, прибавя диетологът.

“Тези кореноплодни зеленчуци съдържат голямо количество потребни субстанции, фибри. Те наподобяват на картофи и в това време съдържат няколко пъти по-малко скорбяла. Артишокът също дава на тялото инсулин, който е превантивно лекарство за диабет”, споделя тя.

Любителите на наздравици е по-добре първо да сложат хляба във фризера. По време на готвенето нишестето ще бъде модифицирано и няма да се отсрочи по тялото.

Специалистът сподели, че при отслабването не би трябвало да се не помни за месото.

“Това могат да бъдат варени пилешки гърди, заешко месо, постно говеждо месо. Говеждото месо има доста желязо, което окислява мазнините, само че аленото месо би трябвало да се яде не повече от два пъти седмично. За мъжете се предлага да употребяват по малко мазнини на ден, това има позитивен резултат върху простатната жлеза.

Сутрин е потребно да се употребяват едно или две яйца. Една от опциите може да е бъркани яйца с домати – след термична обработка те съдържат доста ликопен, който дава доста сила, усъвършенства мозъчната функционалност и физическата реакция.

Диетологът напомня, че би трябвало да се храним постепенно и е добре да започваме храненето с дребна порция зеленчукова салата, която ще “убие” апетита.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР