Оценяваме усилията за разрешаване на неуредените въпроси между Северна Македония

...
Оценяваме усилията за разрешаване на неуредените въпроси между Северна Македония
Коментари Харесай

Посланикът на ЕС в Скопие: Надяваме се преговорите за присъединяване да започнат възможно най-скоро

Оценяваме напъните за разрешаване на неуредените въпроси сред Северна Македония и България. Това е в действителност значимо и е нещо, към което призоваваме, когато става въпрос за разкриване на самите договаряния. Тук мога да повторя казаното от управлението на Европейския съюз. Надяваме се, че договарянията ще стартират допустимо най-скоро. Това съобщи посланикът на Европейски Съюз в Скопие Дейвид Гир.

Според Гир, всички в Европейски Съюз имат воля да намерят общи решения, които да доведат до разкриване на договаряния за присъединение на страната допустимо най-скоро.

„ Що се отнася до забележките, направени от избрани политици от други страни и депутати от държави-членки, няма да разясня това, това не е в моята процедура. Но е значимо да демонстрираме въздържаност, когато става въпрос за добросъседски връзки. Те са в действителност значими и по тази причина политиците би трябвало да се въздържат от това “, сподели дипломат Гир на конференция след подписването на съглашение за поддръжка на предприятия, насочени към експорт, на стойност 100 милиона евро от Европейската капиталова банка (ЕИБ).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР