Оценяваме положително работата и постигнатите резултати от кабинета под водачеството

...
Оценяваме положително работата и постигнатите резултати от кабинета под водачеството
Коментари Харесай

Да, България: Ротационно управление заслужава да бъде подкрепено за още девет месеца, но с условия

" Оценяваме позитивно работата и постигнатите резултати от кабинета под водачеството на акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Благодарим им за градивното и отговорно към страната държание. Разбираме нуждата да бъде излъчено държавно управление, което да подсигурява продължаването на промените и постоянния евроатлантически курс на страната ". Това се споделя в Резолюция на Националната конференция на „ Да, България “. 

Оттам считат, този формат на ротационно управление заслужава да бъде подкрепено за още девет месеца, само че слагат условия.

От „ Да, България ” желаят ясни политически задължения за реформи в праводсъдието, службите за сигурност, основаване на съвременна рамка за киберсигурност, попълване на Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК), разширение пълномощията на парламентарните анкетни комисии, основаване на ефикасна и ефикасна система за противопоставяне на дезинформацията и пропагандата. 

От „ Да, България ” желаят да бъде обновена управническата и законодателна стратегии, да бъде обезпечено опазване и увеличение темпото на напъните за присъединяване към Еврозоната, довеждане докрай на техническото присъединение към “Шенген ” по суша, рационализация на армията, вложенията в възнаграждение и условия за персоналния състав, разширение взаимоотношението в границите на НАТО и оказването на военно-техническа помощ за Украйна. От партията желаят още да бъде организиран подробен механизъм за попълване на регулаторите, гарантиращ избор на най-хубавите претенденти по ясни критерии, измежду които конкуренция при издигане на номинации, отвод от издигане и поддръжка на ярки политически номинации, задълбочени инспекции за канечствана и независимостта на претендентите. 

От „ Да, България ” упорстват още при решенията за попълване на органите на правосъдната власт и КПК, изискващи болшинство от две трети, решенията за поддръжка на спомагателни претенденти да се вземат при изискванията на обвързано болшинство, несъгласие и критерии, свързани с избора на най-хубавите претенденти.

За да бъдат обезпечени използването на тези задължения, е належащо договарянето на обвързано болшинство сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и отвод от плаващи болшинства, както и сключване на съглашение, уреждащо всички гореописани въпроси, както и механизмите за взимане на решения сред страните. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР