Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще

...
Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще
Коментари Харесай

Кирил Петков: Викаме нашия посланик в Русия за консултации

" Оценявам рееакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия дипломат от Русия за съвещания. Всички дипломати знаят какво значи това. Би следвало Русия също да извика своя дипломат у нас ". Това сподели министър председателят Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет във връзка изявление на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

" Няма български жител, който да се радва непознат посланик да наскърбява българското държавно управление. Цялото държавно управление осъжда това, без значение кой е този посланик. Подобно държание е безусловно неприемливо ", добави Петков.

Европейските водачи се събират на среща в Европейския съвет. Те ще обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, както и тематиките за сигурността и защитата, енергетиката. Лидерите ще обсъдят и разновидности за подкрепи на Украйна.

Българската делегация е водена от премиера Кирил Петков. България ще предложи общи покупки на Европейски Съюз на природен газ, таван на цените и понижаване на акциза на горивата. В срещата ще взе участие и американският държавен глава Джо Байдън.

Очаква се съществена тематика да бъде и решението на Русия страните, оповестени за " вражески ", да заплащат за доставките на природен газ в рубли. Редица страни към този момент реагирха. Германия да вземем за пример съобщи, че това опонира на склчените контракти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР