Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров Николай

...
Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров Николай
Коментари Харесай

Красен Кралев: Атаката срещу ген. Петров е част от хибриднaта война срещу правителството

Оценявам офанзивата против някогашния здравен министър проф. Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила като част от хибридната война, която се води против държавното управление. Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари... към профила в предаването “Седмицата” по Дарик радио.

Според него сега против кабинета “Борисов 3” се води доста нападателна битка, тъй като на всички е ясно, че обединението е постоянна и държавното управление няма опция. Спортният министър изясни, че изкуствено се генерират извънредно доста подправени вести във всички браншове. “В един от фантомните уеб сайтове пуснаха неуместната “новина”, че страната ще строи стадион за 120 милиона лв. сред две села във Врачанско. Това не е правилно, само че хората имат вяра, възмущават се, разясняват, че ще крадем пари. И други уеб сайтове препечатват”, разяснява Кралев.

Според министър Кралев цялата история с оставката на ген. Петров наподобява на "Не били компютри, а компоти”. Той акцентира, че документите демонстрират, че Военна прокуратура е отказала да образува следствие против Николай Петров. “Сумата, усвоена по контракта, надалеч не е 1,2 млн., а 300 хиляди лева”, уточни Красен Кралев и акцентира, че би трябвало да бъде ясно, че е спечелила офертата с най-ниска цена и роднинските връзки нямат нищо общо тук. Министърът на младежта и спорта посочи още, че документите, готови за тази поръчка, са направени от предходния екип и министър Петров просто подписва документите за търга.

Красен Кралев бе безапелационен, че подадената оставка на професор Николай Петров е персонален честен акт. Той напомни, че някогашният здравен министър влезе в държавното управление с голяма поддръжка от лекарските среди и с огромни упования. По думите му, честата промяна на министри в здравния бранш се дължи на извънредно сложния сектор. “Ген. Петров е честен човек, който не позволи опцията тази операция да се отрази отрицателно върху държавното управление. С приемането на оставката министър председателят Борисов сподели, че няма да разреши да падне даже сянка на подозрение върху морала на министрите. Ние знаем, че да има и единствено леки подозрения против нас би трябвало да си тръгнем от кабинета”, съобщи спортният министър.

Кралев уточни още, че в младежките политики и спорта няма проблеми, които биха могли да бъдат тематика на вота на съмнение, за който приказва опозицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР