Оценката на Демократична България (ДБ) е, че няма никаква нужда

...
Оценката на Демократична България (ДБ) е, че няма никаква нужда
Коментари Харесай

Демократична България наблюдава Маневри на последния етаж

Оценката на Демократична България (ДБ) е, че няма никаква потребност от Велико Народно заседание (ВНС) и че това е маневра на ръководещите за да задържат властта.

Така водачът на Демократи за мощна България (ДСБ) ген. Атанас Атанасов разяснява на брифинг
 Българска социалистическа партия: Няма да подкрепим Борисов, цяла България му се смее
Българска социалистическа партия: Няма да подкрепим Борисов, цяла България му се смее

Цяла България му се смее за това нелогично предложение

" По времето на соца имаше знаков филм " Маневри на последния етаж " . Ние следим " Маневри на последния етаж " на властта, която имитира промени, с печелене на време, с цел да се удържи властта непременно ", отсече той.

Хората да не се хващат, тъй като това е за да се печели време и да се удържи непременно властта , прикани военачалник Атанасов и добави, че от първия ден на митингите Демократична България предизвестили за клопката, наименуван Велико народно събрание . 30 години се пържим на това, което Българска комунистическа партия ни сготви на предното Велико народно събрание, подсети военачалник Атанасов.
 Христо Иванов: Идеята за Велико национално заседание е димка
Христо Иванов: Идеята за Велико национално заседание е димка

Предлагат ни да се занимаваме с колосален вирусен популизъм

Не бива да се позволява потреблението на този остарял номер, който Българска комунистическа партия направи на България. По всичко проличава, че Борисов се възползва от тези уроци на своите учители . Този ход на премиера е най-силното доказателство за неговата взаимозависимост от това задкулисие , което се господства от Движение за права и свободи, разяснява военачалник Атанасов.

От Демократична България недоумяват за какво мълчат Движение за права и свободи, тъй като решението за Велико народно събрание било тяхно.

" Движение за права и свободи мълчат, само че извадиха онази тирада на Ахмед Доган за рестарт на демокрацията и Борисов едно към едно ", безапелационен бе ген. Атанасов, съгласно който ГЕРБ и Движение за права и свободи имат еднакъв общ кукловод.
 Предложенията на ГЕРБ били резултат от положителния им слух
Предложенията на ГЕРБ били резултат от положителния им слух

Томислав Дончев: Обмисляме ги от 5 години

Според него Борисов в никакъв случай не се е държал по този метод пред камерите, с цел да наподобява безапелационен.

Борислав Сандов разяснява, че държавното управление цели да разделя обществото , да вкара обществото в спор на опълчване. Определени партии, хора и организации ще се възползват от това да постановат своя ред и да опълчват публичните групи , уточни Сандов.

По думите му държавното управление няма легитимността да направи предлагането за Велико народно събрание. Времето, което печели държавното управление, не е единствено да се довърши мандатът, а идните месеци са основни за идващите 10 години, посочи Сандов.

Опитът да се отиде на постоянни избори от настоящето държавно управление са пагубни. С Борисов всеки ден на власт е загуба с години напред , сподели още той.

Лидерът на " Да, България " Христо Иванов уточни, че това, което е изкарало хората на улицата е икономическата рецесия и осъзнаването, че едно държавно управление, за което от години знаем, че е корумпирано е най-лошият сътрудник в окото на икономическата рецесия. Хората желаят рационализация и правда, означи някогашният правосъден министър.

Опитът е да се върне разделянето на хората и да бъдат приведени в опит на управляваемост . За това Борисов желае Велико народно събрание и нова Конституция, разяснява Христо Иванов, съгласно който занапред щяло да има отровни хрумвания за писането й.

По думите му безусловно няма никаква потребност от нова Конституция, а се употребява трикът отпреди 30 години. Рестартът на демокрацията не се прави с нова Конституция, а с избори . Това е смисълът на демокрацията, акцентира Христо Иванов.

" Кауза имаме, чоджо! Елате не избори и надейте да им тропате по масата какво да вършат и какво да не вършат. Няма да участваме в измислени полемики за писане на нова Конституция, а желаеме избори ", безапелационен бе той и прикани политиците да разгласят своите програмни хрумвания за проблемите на хората.

По-рано

Борисов предлага главно:

- понижаване на броя на депутатите . За нормално Народно заседание броят на депутатите да бъде сгънат от 240 на 120. При Велико Народно заседание националните избраници вместо 400 да са 280.

- от ГЕРБ оферират вместо Висш правосъден съвет (кадровият орган на правосъдната система - б.р.) да има единствено Съдебен съвет на съдиите и Съдебен съвет на прокурорите . Двата съвета ще вземат решение настрана кадровите въпроси, свързани със съдиите, от една страна, и прокурорите и следователите, от друга.

- ограничение пълномощията на министъра на правораздаването единствено до това да предлага планове на бюджети и да ръководи недвижимите парцели на правосъдната власт;

- жителите да могат да сезират Конституционния съд .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР