Оцелял при атаката срещу джамии в Нова Зеландия в петък

...
Оцелял при атаката срещу джамии в Нова Зеландия в петък
Коментари Харесай

Оцелял при атаката в Нова Зеландия прощава на Брентън Тарант

Оцелял при офанзивата против джамии в Нова Зеландия в петък сподели, че прости на нападателя Брентън Тарант, че е умъртвил брачната половинка му, съобщи Ройтерс.
 
59-годишният Фархид Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, съобщи пред организацията, че би желал да се срещне с Тарант и да му каже: " Въпреки това те обичам. "
" Не одобрявам какво направи... ти взе неправилно решение, пое в неправилна посока, само че аз желая да имам вяра в теб. Че ти имаш огромен капацитет в сърцето си ", обърна се Ахмед към 28-годишния Тарант.
 
В петък австралийският десен екстремист умъртви 50 души в две джамии в град Крайстчърч - най-смъртоносната офанзива в историята на Нова Зеландия.
 
Ахмед, който се придвижва с инвалидна количка, откогато бил блъснат от кола, описа, че във съдбовния ден се молил в преддверие на джамията Ан Нур, а не в основното помещение, както нормално, когато нападателят нахлул. Мъжът помислил, че това е последният ден от живота му, защото било невероятно да избяга с инвалидната си количка. Тарант обаче не влезнал в това преддверие и Ахмед въпреки всичко съумял да излезе и да се скрие зад кола. Оттам той следил всеобщото ликвидиране.-->
 
Съпругата му Хусна, която била в другия завършек на джамията, била убита от Тарант.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР