Оцелелите край столичното село Локорско са афганистанци. В момента част

...
Оцелелите край столичното село Локорско са афганистанци. В момента част
Коментари Харесай

Сарафов за мигрантите край Локорско: Това злодеяние ще бъде разкрито!

Оцелелите край столичното село Локорско са афганистанци . В момента част от тях се разпитва в Националната следствена работа, а на друга се оказва здравна помощ , разяснява зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по време на брифинг. Той разкри, че са били открити дактилоскопски отпечатъци и 16 броя ДНК следи , което означавало, че управляващите ще открият по безспорен метод кой е карал камиона и кой е бил вътре. Той няма подозрение, че ще бъдат открити причинителите на „ това злочинство “.

Засега има четирима арестувани , като единият от тях е притежателят на транспортното средство. Все още не са им повдигнати обвинявания . Те ще бъдат подложени на различаване , а по-късно ще бъдат съпоставени с откритите ДНК следи. Властите претърсват жилищата им и се търсят следи от незаконна активност. Един от задържаните е с няколко досъдебни производства.

ДНК ще бъде взета и от починалите мигранти , с цел да бъде открита самоличността им.

Директорът на основна дирекция „ Национална сигурност “ основен комисар Атанас Илков посочи, че сигналът е получен от жител , който е минал около мигрантите и те са го закарали до камиона.

Бежанците са влезнали в страната ни край Ямбол , където са се крили 2 дни в гората. След това са били качени в камиона, който е дошъл в Локорско през днешния ден.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР