Отрезвяващ призив за помощ за Украйна, няколко годишнини, но преди

...
Отрезвяващ призив за помощ за Украйна, няколко годишнини, но преди
Коментари Харесай

Оскар 2022: Пет момента, които ще останат в историята

Отрезвяващ апел за помощ за Украйна, няколко годишнини, само че на първо място случай сред комика Крис Рок и артиста Уил Смит, който провали вечерта - 94-ата гала по връчването на премиите "Оскар " ще се запомни със своите акценти, съобщи Франс прес.
Уил Смит - удар, "Оскар " и сълзи
Планът работи съвършено, до момента в който на сцената не излиза комикът Крис Рок, с цел да връчи "Оскар " за най-хубав документален филм. Той подмята една-две смешки, като не пропуща да се пошегува и с бръснатата глава на Джейда Пинкет Смит, брачната половинка на Уил Смит, която страда от плешивост (заболяване, обвързвано със загуба на коса). Изведнъж Уил Смит, който се е превъплъщавал в облика на боксовата легенда Мохамед Али, се качва на сцената и удря Рок по лицето, след което се връща назад на мястото си. "Дръж името на жена ми надалеч от мръсната си уста! ", изкрещява Смит, само че телевизия Ей Би Си съумява да заглуши звука.



"Любовта те кара да правиш луди неща ", извинява се след това Уил Смит, с лице, покрито със сълзи, до момента в който приема своя първи "Оскар " за най-хубав артист за "Методът Уилямс ". "Пропуснах ли нещо? ", споделя комедийната актриса Ейми Шумър, една от водещите на церемонията, разсмивайки цялата зала. След събитието от полицията на Лос Анджелис оповестяват, че Крис Рок не е подал тъжба.
Отрезвяващ апел за помощ за Украйна
Това беше един от въпросите, които стояха пред уредниците: по какъв начин да не подценен драмата на войната в Украйна? Ейми Шумър предложи украинският президент Володимир Зеленски да приказва по време на събитието. Очевидно обаче той беше решил да не прави прекалено много. В средата на церемонията присъстващите бяха помолени да запазят минута безмълвие, до момента в който в същото време бяха предавани известия, призоваващи феновете да вземат участие в филантропична помощ.

"Президент Байдън, върнете вкъщи Бритни Гринър ", американската баскетболна звезда, арестувана за повече от месец в Русия, прикани продуцентът Бен Праудфут, получавайки "Оскар " за най-хубав късометражен документален филм за "Кралицата на баскетбола ".

Вечерта нямаше доста общо с политиката, макар няколкото иронични реплики за дамите в киното, подхвърлени от Ейми Шумър при откриването. "Тази година киноакадемията нае три дами да показват вечерта, защото това постоянно излиза по-евтино от един мъж ", пошегува се тя, заобиколена от двете си колежки - Реджина Хол и Уанда Сайкс.
Музикална вечер, закрита от Лайза Минели
Символично, точно сестрите и американски тенис звезди Серина и Винъс Уилямс, чиято история е в основата на кино лентата "Методът Уилямс ", показаха Бионсе при започване на вечерта. След това мегазвездата извърши песента от кино лентата "Be alive " измежду напълно ябълковозелен фон, пресъздаващ тенис кортовете в Комптън - предградие на Лос Анджелис, където бъдещите шампионки упражняват като млади.



Седмица преди премиите "Грами " вечерта отдаде справедливо място на музиката с осъществяванията на Бионсе и Били Айлиш, както и на Меган дъ Стелиън, която подпали залата с хитовото парче "We Don't Talk About Bruno " от отличената с "Оскар " анимация "Енканто " на "Дисни ".

Още един именит глас прозвуча на сцената - този на актрисата и певица Лайза Минели, която закри вечерта дружно с Лейди Гага, връчвайки най-голямата премия - "Оскар " за най-хубав филм на "CODA: Дете на глухи родители ". Особено трогателен беше моментът, когато 76-годишната Минели, отслабнала и в инвалидна количка, показа с усмивка: "Толкова съм щастлива, че съм тук ".
Втора статуетка за Анита от "Уестсайдска история "
Преди 60 години именитата Рита Морено печели "Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля за ролята си на избухливата Анита в музикалния филм "Уестсайдска история ". В рядко срещан миг на 94-ите награди на киноакадемията Ариана ДеБоуз сграбчи статуетката "Оскар " в същата категория за същата роля в римейка на филмовия мюзикъл, режисиран от Стивън Спилбърг.
 Ариана ДеБоуз
31-годишната актриса, която също като Рита Морено е родена в Пуерто Рико, отдаде респект на 90-годишната си предшественичка, която я аплодираше в залата. "Твоята Анита проправи пътя на хиляди Анити като мен ", сподели тя, визирайки пуерториканската имигрантка, която и двете изиграват.
Джеймс Бонд на 60 години, "Кръстникът " на 50
Церемонията беше мотив да се духнат свещите на няколко монумента на киното. Първо, 60-годишнината от първия филм за Джеймс Бонд - "Доктор Но ", излязъл на екран през 1962 година А какъв по-добър подарък от "Оскар "? Били Айлиш се погрижи за това, като завоюва статуетката за най-хубава ария от филм - "No Time to Die " от 25-ия филм от поредицата "Смъртта може да изчака ". Черна коса, черна рокля, надалеч от зелените кичури в ранните си години или платиненото русо на Мерилин Монро в последно време, Били Ейлиш извърши тематичната ария на холивудска сцена.

Малко по-млад, 50-годишен, беше почетен и "Кръстникът " - първият филм от именитата трилогия за италиано-американската мафия на режисьора Франсис Форд Копола. На шоуто беше маркирана и 30-годишнината на баскетболната комедия "Белите не могат да скачат " с Уесли Снайпс и Уди Харелсън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР